Gemeente Weert
4 juli 2007

INTENTIEOVEREENKOMST ONDERWIJSHUISVESTING WEERT-ZUID GETEKEND

Het bestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs Weert-Zuid/de directies van de basisscholen in Weert-Zuid en de Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs Weert/directie OBS De Graswinkel hebben besloten een onderzoek te starten naar de mogelijkheden van gezamenlijke onderwijshuisvesting in het stadsdeel Weert-Zuid. Daarvoor hebben deze partijen een intentieovereenkomst getekend.

Uiterlijk op 1 oktober 2007 moet de studie naar de voor- en nadelen van een gezamenlijke vestiging in de brede school op Keent of de fusieschool (fusie van de basisscholen Nassauhof en Zevensprong) op Moesel afgerond zijn.
De uitkomsten van dit onderzoek worden getoetst aan en moeten passen binnen de beleidskaders van de gemeente Weert, zo is afgesproken. De partijen zullen de gemeente Weert - na raadpleging van de medezeggenschapsraden - uiterlijk 1 oktober 2007 in kennis stellen van de resultaten van het onderzoek.

Programma van eisen
De partners streven ernaar vóór 31 december 2007 overeenstemming te bereiken met de gemeente Weert over het programma van eisen van de brede school (Keent) en de (gezamenlijke) volwaardige basisschool (Moesel) in Weert-Zuid.

Planning
Tot slot hebben partijen afspraken gemaakt over de globale planning:
. Medio 2008: afronden voorbereidende werkzaamheden;
. Medio 2008: start bouw van de brede school in Keent en de (gezamenlijke) volwaardige basisschool in Moesel;
. Begin schooljaar 2009/2010 oplevering en in gebruik name van beide accommodaties.

Noot voor de pers,