Schoon water voor tienduizenden mensen in Djibouti 04 juli 2007, Djibouti - In Djibouti heeft bijna de helft van alle mensen op het platteland geen toegang tot schoon water. Dankzij een project van de Europese Unie, de regering van Djibouti en Unicef beschikken minstens 25.000 mensen voor het eerst over veilig drinkwater dichtbij huis.

Foto: Unicef Djibouti/2007/Pirozzi
Foto: Unicef Djibouti/2007/Pirozzi

De Europese Unie heeft voor dit project voor water en sanitaire voorzieningen 2 miljoen euro aan Unicef gedoneerd. Unicef heeft hier zelf nog eens 60.000 euro bij gedaan en geeft ook technische ondersteuning. Het ministerie van landbouw van Djibouti is verantwoordelijk voor de uitvoering en de gemeenschappen zelf zullen de voorzieningen onderhouden.

De mensen die van het project profiteren wonen in 45 dorpen op het platteland van Djibouti, een land in de Hoorn van Afrika met veel woestijngebieden. Op het platteland is het elke dag weer een probleem om aan schoon water te komen. Door steeds terugkerende droogte en een gebrek aan regen moeten vrouwen vaak wel dertig kilometer lopen om water te halen. Door het tekort aan schoon water liggen ziektes op de loer, waarvan vooral kinderen het slachtoffer worden.