Provincie Groningen

Werkzaamheden aan Westelijke ringweg van Kostverloren tot Noordelijke Ringweg in juli en augustus 2007 15 juni 2007

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden worden beide rijrichtingen via één rijbaan afgehandeld (het aantal rijstroken wordt terug gebracht van 4 naar 2). Het groot onderhoud omvat het aanbrengen van nieuw asfalt op dit traject van de Westelijke Ringweg en op de kruispunten Friesestraatweg, Metaallaan, Siersteenlaan, Edelsteenlaan en Plataanlaan. Eveneens worden de verkeerslichten op bovengenoemde kruispunten vervangen en wordt een nieuwe vangrail en openbare verlichting in de middenberm geplaatst.

Gefaseerde uitvoering
De voorbereidende werkzaamheden, zoals het plaatsen van geleidebanden, beginnen deze week al. De overlast voor het autoverkeer daardoor is echter beperkt.

Fase 1 : Oostelijke rijbaan
Van vrijdag 6 juli tot zondag 29 juli wordt er aan de oostelijke rijbaan (Paddepoel zijde) van de Westelijke Ringweg gewerkt. Doorgaand verkeer maakt gebruik van de westelijke rijbaan In deze fase komen op het kruispunt Siersteenlaan tijdelijke verkeerslichten.

Fase 2 : Westelijke rijbaan
Van zondag 29 juli tot 20 augustus wordt er aan de westbaan (Vinkhuizen zijde) van de Westelijke Ringweg gewerkt. Doorgaand verkeer wordt dan via de oostelijke baan (Paddepoel zijde) geleid. Ook in deze fase wordt het verkeer op de kruising met de Siersteenlaan door middel van tijdelijke verkeerslichten geregeld.

Fase 3: Middenberm
Van 20 augustus tot en met 26 augustus vinden er werkzaamheden plaats aan de middenberm van de Westelijke Ringweg. In deze periode zijn de linkerrijstroken op de Westelijke Ringweg afgezet. Alle verkeersbewegingen zijn weer mogelijk.

Informatie over omleidingsroutes
De omleidingsroutes staan vanaf half juni vermeld op www.ringgroningen.nl. Eveneens is vanaf dat moment een folder beschikbaar waarin de omleidingsroutes zijn vermeld. In deze folder zijn ook de werkzaamheden die in dezelfde periode in Hoogkerk worden uitgevoerd opgenomen. De folders worden via de huis-aan-huis bladen, benzinestations en via buurtverenigingen verspreid. De verwachting is dat - ondanks de vakantieperiode - er toch sprake zal zijn van enige overlast.

15 juni 2007