Donderdag 5 juli 2007

Deze week in FEM Business (week 27 & 28, vanaf vrijdag 6 juli in de kiosk)

Grolsch is een maatje te klein

Hoe moet het verder met de Twentse bierbaronnen? Vergeleken met mondiaal opererende biergiganten als Inbev of SAB-Miller is Grolsch een verwaarloosbare factor geworden. Alleen succes in de VS lijkt de brouwers uit het oosten van het land nog te kunnen helpen.

Is het Telegraaf-concern te koop?

'Als je de ontwikkelingen volgt, bestaat de mogelijkheid dat TMG onderdeel wordt van concern X, Y of Z. Waarom niet?' Voor Ad Swartjes, topman van TMG, is het geen vanzelfsprekendheid dat zijn bedrijf altijd zelfstandig blijft. 'Vanuit Europees oogpunt zijn we een relatief klein bedrijf.'

Allah als financile autoriteit

In het Verenigd Koninkrijk (twee miljoen moslims) is het een snel groeiende markt. In Nederland (één miljoen moslims) wil het maar niet van de grond komen: halal bankieren. Oftewel: de profeet denkt met u mee. Maar waarom lukt het hier niet?

Chaos bij de belastingdienst

Honderdduizenden bedrijven moeten hun loongegevens opnieuw aan de overheid leveren. Oorzaak: ict-problemen bij de belastingdienst en het UWV. De rekening voor al dat ongemak legt het kabinet gemakshalve bij de ondernemers zelf neer.

Verder in FEM Business:

â- Audi opent met zijn R8 de aanval op Porsche
â- De splitsing van de energiebedrijven gaat door - maar wanneer? â- De Brenninkmeijers storten zich op Turkse winkelcentra â- Leesvoer! Een stapel boeken om de zomer door te komen â- Luxe modehuis Valentino verdwijnt van de beurs

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718, Jean Dohmen 06-52037025
020 5159852 (secretariaat)

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 515 9821