Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

5 juli 2007

Ondertekening intentieverklaring Mekân

De voorziening "ontmoetingsruimte voor allochtone ouderen" in de deelgemeente Delfshaven blijft bestaan. De gemeente Rotterdam, deelgemeente Delfshaven, Thuiszorg Rotterdam, Zorg Compas, SOR, Woonbron en Comwonen zijn tot een overeenkomst gekomen over de voorwaarden en financiële bijdragen.

Vrijdag 6 juli 14.15 - 15.00 uur ondertekenen de partijen de intentieverklaring.

Locatie: Mekân, Pupillenstraat 60, Rotterdam

Mekân is een laagdrempelige ontmoetingsruimte voor allochtone ouderen binnen deelgemeente Delfshaven. Organisaties op het terrein van wonen, zorg en welzijn houden daar spreekuur en verzorgen voorlichtingsactiviteiten voor de ouderen.

Mede door de veranderde financiering binnen de zorg is in 2007 is een acuut financieel probleem ontstaan, waardoor Mekân mogelijk per 1 juli 2007 gesloten zou worden. Na protest van de gebruikers beloofde wethouder Jantine Kriens (welzijn, volksgezondheid en maatschappelijk opvang) zich in te zetten voor een oplossing. Samen met de betrokken partijen zijn nu de voorwaarden bepaald waaronder Mekân kan voortbestaan.

De partijen in de deelgemeente Delfshaven, betrokken bij deze voorziening, stellen een plan van aanpak op, dat uiterlijk op 1 oktober 2007 door alle betrokkenen is goedgekeurd. Met ingang van 1 juli 2007 neemt Zorg Compas de rol van trekker van Thuiszorg Rotterdam over. Met ingang van 1 augustus 2007 neemt Zorg Compas het personeel van Mekân Delfshaven over.

noot voor de redactie/