PvdA Rotterdam


Vandaag in de raad

Do 5 Jul 2007 - Redactie
Vandaag in de raad

In de raad werd vandaag onder andere gesproken over de toekomst van Kdz! Adventure, het recreatieoord Hoek van Holland en de toekomst van het amateurvoetbal.

Kdz! Adventure
De PvdA stelde de problemen bij de organisatie van Kdz! Adventure aan de orde. Dit evenement voor kinderen in de zomervakantie kan de financiën niet rond krijgen. De meeste partijen in de raad deelde de mening dat het evenement behouden moet blijven. PvdA-raadslid Birsel Gülmüs verweet de wethouder late anticipatie op de problemen en te weinig inspanningen om het evenement dit jaar door te laten gaan. Inmiddels is het niet meer mogelijk het evenement door te laten gaan. De wethouder zorgt als alternatief voor een evenement in de laatste week van augustus om vele Rotterdamse kinderen (die vaak niet op vakantie gaan) een leuke week te verzorgen.

Recreatieoord Hoek van Holland
Het recreatieoord is nu nog een gemeentelijke accommodatie waar veel Rotterdammers een huisje hebben. De gemeente wil het oord verkopen. De bewoners zitten niet te wachten op marktpartijen die het oord zullen veranderen in een bungalowpark. Daarom willen de bewoners graag zelf het beheer op zich nemen. Tot nu toe hebben onderhandelingen geen resultaat gehad. De wethouder vond dat er voldoende met de partijen is gepraat en dat het park nu in de verkoop moet. Dit is voorkomen door een motie van de PvdA en Leefbaar Rotterdam.

Voetbalvisie
De raad besprak vandaag de toekomst van het amateur voetbal in Rotterdam. Grote veranderingen staan op stapel. De PvdA wil graag dat de clubs voldoende ondersteuning krijgen, evt. door betaalde krachten, omdat sommige clubs het met alleen vrijwilligers niet meer redden. PvdA-raadslid Birsel Gülmüs uitte ook de wens dat grasvelden die plaats moeten maken voor huizen, voldoende door andere groen, speelpleintje en sportveldjes moeten worden gecompenseerd. Deze pleinen en veldjes moeten goed over de wijken worden verspreid zodat vrijwel ieder kind er eentje op loopafstand heeft. Zo krijgen we vanzelf kindvriendelijke wijken. Wethouder Bolsius deelde de mening van de PvdA dat de ondersteuning van clubs goed moet worden geregeld. Professionele ondersteuning is vaak nodig en zal mogelijk gemaakt worden door de landelijke overheid. Hij benadrukte dat de gemeente een zogenaamde buitenspeelnorm gaat hanteren om wijken kindvriendelijker te maken. De buitenruimte zal daarom worden aangepakt door de aanleg en verbetering van sportveldjes, schoolpleinen e.d.