PGGM


Lees voor

PGGM gaat beleggen in duurzame bosbouw
Pensioenfonds PGGM gaat beleggen in duurzaam beheerde bosbouwplantages. PGGM heeft hiervoor een eerste mandaat gegeven aan de Amerikaanse vermogensbeheerder GMO. Het mandaat heeft een omvang van USD 200 miljoen (circa EUR 150 miljoen) en een looptijd van 15 jaar met een mogelijke verlenging van 5 jaar.

Via dit bosbouwmandaat belegt PGGM in het GMO Long Horizons Forestry Fund dat investeert in bosbouwplantages in Noord- en Zuid-Amerika en de regio Azië/Pacific. Het fonds verwacht voornamelijk te investeren in bosbouwprojecten die in aanmerking komen voor FSC-certificering. De wereldwijde ervaring van GMO met bosbouw past goed bij de beleggingsportefeuille van het pensioenfonds.

Bosbouw is een stabiele belegging, mede omdat de groei van bomen onafhankelijk is van economische schommelingen. Hout is een van de weinige commodities, waarvan over langere perioden de prijzen sterker zijn gestegen dan de inflatie.

PGGM verwacht op lange termijn goede rendementen te behalen met dit mandaat. Het pensioenfonds betrekt bij beleggingsbeslissingen factoren op het gebied van milieu, sociale omstandigheden en goed ondernemingsbestuur.

Over PGGM
PGGM verzorgt de pensioenregeling voor ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Het belegd vermogen bedraagt momenteel bijna EUR 85 miljard.

PGGM - 6 juli 2007