Universiteit Maastricht

6 juli 2007
Gratis gezondheidsadvies op nieuwe website Health-Alert.nl Universiteit Maastricht stelt wetenschappelijke programma's beschikbaar

Een gratis advies op maat om je eetgewoonten en beweegpatroon te verbeteren, of om te stoppen met roken, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Maastricht. Op de nieuwe website www.Health-Alert.nl is voor iedereen een aantal gratis tests beschikbaar, waarmee eenvoudig een advies op maat voor een gezonde(re) leefstijl te downloaden is. Uit onderzoek van de UM is gebleken dat wie deze adviezen opvolgt, betere resultaten boekt dan wie `standaardmethodes' hanteert. Het is een van de eerste websites in Nederland die zich op meerdere gebieden van een gezonde leefstijl richt en in de toekomst wordt deze verder uitgebreid met onderwerpen als bijvoorbeeld voorkomen van roken bij jongeren.

Ongeveer een derde van de Nederlanders rookt, mensen eten vaak te weinig groente en fruit en bewegen schiet er ook nogal eens bij in. Tegelijkertijd streven veel mensen ernaar gezond te leven, maar hoe doe je dat precies: gezond leven?
Daarom lanceert de Universiteit Maastricht nu Health-Alert.nl, een website over gezondheid en gezond leven. Door een aantal vragen te beantwoorden, kunnen bezoekers op Health-Alert.nl gratis testen of ze wel voldoende bewegen, hoe goed of slecht hun eetgewoontes zijn en rokers krijgen een op maat gemaakt advies met informatie en handige tips om te stoppen.
Wetenschappelijk onderzoek
Alle informatie op Health-Alert.nl is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek zoals de laatste jaren uitgevoerd binnen de afdeling gezondheidsvoorlichting van Universiteit Maastricht. De afdeling wil op deze manier de door haar ontwikkelde progamma's van de afgelopen jaren gratis beschikbaar stellen aan een groot publiek. Daarnaast kan de informatie van deelnemers anoniem gebruikt worden voor volgend onderzoek. Mensen die de tests op de website invullen, worden hiervoor van te voren gevraagd om toestemming.

Health-Alert.nl is een initiatief van Universiteit Maastricht en onderzoeksinstituut CAPHRI en wordt mede mogelijk gemaakt door Zorg Onderzoek Nederland.

--------------------------
Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij drs. Jonathan van 't Riet, tel. 043 388 4274, e-mail Jonathan.vantriet@gvo.unimaas.nl of drs. Fam te Poel, tel. 043-3881257, Fam.tepoel@gvo.unimaas.nl. U kunt de website bezoeken middels de volgende link: www.health-alert.nl.
De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/ Zie ook het Research Magazine voor meer interessant onderzoek aan de UM: http://www.unimaas.nl/researchmagazine

Maastricht University
Maastricht University is a Dutch university with a strong European and international outlook. Cherishing and stimulating talented people and creating opportunities for innovative education and research relevant to society's needs are core values of Maastricht University.