Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 06-07-2007

Dief na achtervolging gepakt

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is een 17-jarige inwoner uit IJsselstein op de Handelskade in s-Hertogenbosch na een korte achtervolging door een beveiligingsbeambte aangehouden voor winkeldiefstal bij de Bijenkorf. De beambte zag dat twee jongens vermoedelijk enkele polos wegnamen en sprak ze daarop aan. Beiden gingen er vandoor. De verdachte gooide onderweg zijn tas met buit in de Binnendieze en kon uiteindelijk op de Handelskade worden aangehouden. Hij is overgedragen aan de politie, die hem in verzekering heeft gesteld. De tas is met behulp van een visser uit het water gehaald. Daarin zaten drie van diefstal afkomstige poloshirts en een navigatiesysteem waar de herkomst nog niet van bekend is. De politie onderzoekt de zaak verder. De tweede dader is nog niet aangehouden.

Politie neemt geluidsinstallatie inbeslag

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond de geluidsinstallatie van een 44-jarige bewoner van de Boschdijkstraat in s-Hertogenbosch inbeslaggenomen. De man veroorzaakte tot tweemaal toe geluidsoverlast, waarna tot inbeslagname werd overgegaan. Later op de avond kregen agenten een melding dat dezelfde man onder invloed van alcohol huisraad naar beneden gooide. Hij is daarop aangehouden en ingesloten.

Jeugd aangehouden voor brandstichting

Rosmalen Donderdagavond hebben agenten in burger drie jongeren uit Rosmalen (16,15 en 15 jaar oud) aangehouden voor betrokkenheid bij het in brand steken van een fiets in een fietsenstalling op het Stationsplein in Rosmalen. Later meldde zich een 18-jarige inwoner uit die plaats die ook betrokken was bij de brandstichting. O.a. het zadel van de fiets liep brandschade op. Alle betrokkenen zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal is opgemaakt.

Inbreker op heterdaad aangehouden

Vught De politie heeft donderdagavond op de Bosscheweg in Vught een 38-jarige Bosschenaar op heterdaad aangehouden na een woninginbraak. Kort daarvoor kreeg de agenten een melding dat er zou worden ingebroken in een woning aan de Bosscheweg. Aan de hand van een duidelijk door een getuige opgegeven signalement is de verdachte even verderop aangehouden. Hij bleek een stereo-installatie uit de woning bij zich te hebben. De man is aangehouden en ingesloten.

Auto in water aangetroffen

Cromvoirt Donderdagavond omstreeks half tien is in het Drongelenskanaal aan de Deutersestraat in Cromvoirt een personenauto in het water aangetroffen. Duikers van de brandweer zijn te water gegaan, er bevond zich niemand in het voertuig. Gezien het de sporen gaat de politie er vanuit dat het voertuig het water is ingeduwd. Tot op heden weet de politie nog niet waar het voertuig vandaan komt en/of wie de eigenaar is. Het gaat om een VW Golf. Verkeerspecialisten van de politie Brabant-Noord proberen achter de identiteit van het voertuig te komen. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Dronken Pool aangetroffen

Veghel De politie heeft vrijdagmorgen een 40-jarige dronken Pool aangetroffen onder een boom aan de Parallelweg-Zuid in Veghel. De man kon geen geldige identiteitspapieren tonen. Hij is ter vaststelling van zijn identiteit aangehouden en ingesloten.

Brand bij hennepkwekerij in appartement

Uden De politie heeft donderdagavond na een melding van brand in een appartement aan de Helenastraat in Uden een hennepkwekerij aangetroffen. Omstreeks half elf kwam bij de brandweer een melding binnen van een sterke brandlucht uit de woning. Bij het binnengaan van het pand troffen agenten een hennepkwekerij met 120 planten aan. In een andere ruimte bleek een kwekerij te zijn die al was geoogst. Essent constateerde dat er illegaal stroom was afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. In het appartement bleek door nog onbekende oorzaak een kleine brand te zijn ontstaan die uit zichzelf weer was gedoofd. De bewoner van het pand was op het moment van de ontmanteling niet thuis. Alle planten en apparatuur zijn inbeslag genomen. Naar hem wordt een onderzoek ingesteld.

Politie houdt man aan voor heling en drugsbezit

Veghel De politie heeft donderdagavond op de Meijerijstraat in Veghel een 32-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het bezit van drugs en heling. De man gedroeg zich verdacht waarop agenten hem controleerden. Hij bleek een grote tas met huidverzorgingsproducten bij zich te hebben, die hij volgens zijn eigen zeggen voor een zeer gering bedrag gekocht. Hij is daarop aangehouden voor heling. Hij bleek bij zijn fouillering 4 gripzakjes amfetamine (5.3 gram), twee pillen en een capsule bij zich te hebben. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie neemt balletjespistool inbeslag

Uden De politie heeft donderdagavond twee 18-jarige jongens uit Zeeland aangehouden nadat ze kort daarvoor volgens een getuige met een vuurwapen uit een auto hadden geschoten op de Mellesingel in Uden. Uit onderzoek bleek het om een zogenaamd balletjespistool te gaan. Deze pistolen zien er bedrieglijk echt uit en vallen onder de Wet Wapens en Munitie. Eén van de jongens is bekeurd omdat het pistool van hem was, de andere jongen zou geschoten hebben. De jongelui realiseerden zich niet dat dit angstaanjagend over kon komen op voorbijgangers. Het wapen is inbeslaggenomen.

Politie houdt man aan voor mishandeling moeder

Vinkel De politie heeft donderdagmiddag een 30-jarige inwoner uit Eindhoven aangehouden voor mishandeling van zijn moeder in haar woning in Vinkel. De man was vermoedelijk onder invloed van drugs. Toen zijn moeder hem niet binnen wilde laten, bedreigde, sloeg en schopte hij haar. De vrouw hield aan de mishandeling pijnlijke plekken over. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden na aantreffen gestolen boot

Cuijk De politie heeft donderdagavond op een terrein aan de Havenlaan een gestolen boot met trailer aangetroffen. In verband hiermee is een 32-jarige man uit Katwijk (NBr) aangehouden. De boot met trailer werd op 11 augustus 2004 vanaf een terrein in ST- Agatha ontvreemd. De eigenaar van het boot was er achter gekomen dat zijn boot op het terrein stond en meldde dat bij de politie, die terplaatse ging. De verdachte had een onduidelijk verhaal over de aanwezigheid van de boot op zijn terrein. Hij is daarop aangehouden voor heling. De politie onderzoekt de zaak verder.

Dronken vrouw klampt iedereen aan

Boxmeer De politie heeft vanmorgen op de Steenstraat in Boxmeer een 44-jarige dronken inwoonster uit die plaats aangehouden. Zij klampte bij woningen en op straat iedereen aan die ze tegen kwam. De vrouw had net weer vier halve liters bier gekocht. Zij is aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.