Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (06/07/07)

OOSTERHOUT NB, 6 juli 2007

Twee jonge mensen ernstig gewond na verkeersongeval; dader doorgereden

RIJEN: In de nacht van donderdag 5 juli op vrijdag 6 juli heeft rond 04.15 uur een nog onbekende automobilist op de Rijksweg twee jonge mensen op een bromfiets aangereden en vervolgens gewond achter gelaten.

Een 19-jarige man uit Tilburg en een 18-jarige vrouw uit Gilze waren op één bromfiets onderweg van Tilburg richting Oosterhout. Daarbij zijn ze door een hen tegemoetkomende automobilist aangereden. De automobilist bekommerde zich niet om de gewonde slachtoffers, maar vervolgde zijn weg richting Tilburg. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld om de identiteit van de betrokken automobilist en de precieze toedracht van het ongeval te kunnen achterhalen. De slachtoffers zijn per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De man had letsel aan een voet en been, de vrouw had letsel aan een been.

Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat de verdachte auto een Audi A4 zou kunnen zijn. Uti het onderzoek is verder gebleken dat het mogelijk om een cabriolet gaat. De politie richt zich tijdens het onderzoek dan ook onder andere op dit type auto. Mensen die een Audi A4 cabriolet met schade aan de voorzijde weten te staan, wordt verzocht contact op te nemen met de politie, via 0900-8844.

Politie onderzoekt woninginbraak en kijkt daarbij ook naar eigen rol

RAAMSDONKSVEER: In de nacht van woensdag 4 juli op donderdag 5 juli is ingebroken in een woning in de Diepenbrockstraat. De inbreker of inbrekers wisten de woning te betreden door een uitzetraam dat in de tochtstand stond te forceren. Ze maakten vervolgens een plasma televisie buit.
Uit politieonderzoek is inmiddels gebleken dat de politie diezelfde nacht rond 05.00 uur een telefoontje heeft gehad van een bewoonster van de Diepenbrockstraat. Deze vrouw wilde de politie laten weten dat haar zoon kort daarvoor in hun straat op de fiets tegen een man was gebotst, die een bivakmuts bleek te dragen. De gemaskerde man was er vervolgens vandoor gegaan in de richting van de Pijperhof. Op deze informatie is door de politie niet adequaat gereageerd. De politie betreurt dit en is hierover in gesprek geweest met zowel de melder(s) als de slachtoffers. Uiteraard onderzoekt de politie intern hoe het komt dat de melding van de verdachte situatie geen vervolg heeft gekregen.
De politie onderzoekt de woninginbraak.

Politie verricht aanhoudingen in onderzoek naar straatroven Oosterhout

OOSTERHOUT: Vrijdag 6 juli worden twee Oosterhouters van 18 en 19 jaar oud voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het tweetal wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij diverse straatroven in en rond het centrum van Oosterhout. Ze zijn woensdag 4 juli aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Tevens deed de politie die dag een zoeking in de woningen van de verdachten.
In Rotterdam is woensdag 4 juli bovendien een 24-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van heling. De Rotterdammer is na verhoor weer in vrijheid gesteld.
De politie zet het onderzoek naar de straatroven voort. De twee verdachten blijven voorlopig nog 14 dagen vastzitten. Daarna moeten ze voor de Raadkamer verschijnen.

Man nacht de cel in na bedreiging ex-vrouw

SPRANG-CAPELLE: Politieagenten hebben donderdag 5 juli rond 18.50 uur in zijn woning een 52-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden. De man had kort daarvoor de alarmlijn van de politie (1-1-2) gebeld om door te geven dat hij zijn ex-vrouw zou laten vermoorden. E melding was dusdanig serieus dat de politie besloot de man aan te houden terzake bedreiging. Ook tegenover de agenten die hem aanhielden en tegenover de hulpofficier van Justitie die de man in verzekering stelde, herhaalde de man het dreigement. Daarop is hij ingesloten.

Gedurende het onderzoek bleek dat de ex van de man, een 49-jarige Waalwijkse, zich niet bedreigd voelde en geen aangifte wilde doen. Ook bekende de man een schreeuw om aandacht te hebben gedaan, onder invloed van alcohol. Daarop besliste een officier van Justitie dat de man weer in vrijheid moest worden gesteld. Dat gebeurde vrijdag 6 juli aan het einde van de ochtend. De zaak tegen hem is geseponeerd.

Viertal aangehouden na mishandeling

KAATSHEUVEL: Beveiligingsmedewerkers van een attractiepark aan de Europalaan hielden donderdag 6 juli rond 16.15 uur vier scholieren uit Zoetermeer (een meisje van 13, twee meisjes van 14 en een jongen van 16 jaar oud) aan op verdenking van mishandeling. Het viertal is daarna overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. Minimaal twee van de meisjes zouden een 15-jarig meisje uit Sint Michielsgestel hebben mishandeld. Dit meisje kwam tijdens een onenigheid ten val en zou daarna door de verdachten tegen het hoofd en in de rug zijn geschopt. Haar 12-jarige broertje werd door de mannelijke verdachte lastig gevallen met een aansteker en zou door één van de meisjes tegen zijn hoofd zijn geslagen.
Broer en zus deden beiden aangifte van mishandeling.
Alle verdachten hebben een verklaring afgelegd. Na verhoor zijn ze door de moeder van één van hen opgehaald op het politiebureau. Tegen de jeugdige verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Politiebemoeienis bij overlastgevende hond

GEERTRUIDENBERG: Na herhaalde klachten over overlast heeft de politie donderdagavond 5 juli bemoeienis gehad met het vinden van een tijdelijk opvangadres voor een hond. De hond zat tijdens de vakantie van zijn baasje in een hok in de tuin van een woning in de Boucquetstraat. De hond wordt overdag verzorgd, maar is in de avond- en nachtelijke uren alleen en zorgt dan met zijn geblaf en gehuil voor overlast. De hondenoppas wist zich ondertussen ook geen raad meer en vroeg om hulp. Gezamenlijk hebben politie en oppas, met assistentie van een medewerkster van de Dierenambulance, ervoor gezorgd dat de hond naar een tijdelijk opvangadres kan, zodat omwonenden weer rustig kunnen slapen.

Winkeldievegge na onderzoek aangehouden en ingesloten

RAAMSDONKSVEER / ROOSENDAAL: Politiemensen van het team Geertruidenberg-Drimmelen losten donderdag 5 juli een winkeldiefstal van ongeveer een maand geleden op. Op woensdag 6 juni heeft een toen nog onbekende vrouw een winkeldiefstal gepleegd bij een tijdschriften- en schrijfwarenwinkel in de Hoofdstraat. Op camerabeelden is te zien dat de vrouw zich schuldig maakt aan de diefstal van rookwaren. De eigenaar van de winkel deed bij de politie aangifte van diefstal, waarop de politie een onderzoek instelde. Dit leidde uiteindelijk naar een 47-jarige Bredase. De vrouw is donderdagochtend 5 juli in haar woning in Breda aangehouden. Tijdens de verhoren bekende ze de winkeldiefstal van woensdag 6 juni. Ook bekende ze de diefstal van een boodschappentas vol levensmiddelen uit een supermarkt in Roosendaal op vrijdag 22 juni.
De vrouw is ingesloten en wordt vrijdag 6 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Beginnende Bestuurder betrapt op rijden onder invloed

WAALWIJK: Politiemensen hebben in de nacht van donderdag 5 juli op vrijdag 6 juli een 21-jarige Waalwijker aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Ze betrapten de jeugdige automobilist in de Mr. Van Coothstraat, waar uit de blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 225 ug/l was. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van 3 uur opgelegd.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor beginners ligt de grens bij 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l), voor ervaren bestuurders bij 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar.
Doel van de nieuwe regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders omdat juist die groep een grotere kans heeft op een ongeluk.

Auteur: Leonie van Ooijen