Gemeente Etten-Leur

Gemeente: gevolgen wateroverlast snel oplossen

150 klachten en meldingen na recente hevige regenval

Gemeente: gevolgen wateroverlast snel oplossen

De gemeente Etten-Leur probeert met voortvarendheid problemen als gevolg van de recente wateroverlast op te lossen. Zij richt zich daarbij in eerste instantie op punten waar spoed bij is geboden en die ook snel zijn te verhelpen. De afhandeling van alle klachten en meldingen die op 4 juli en daarna zijn binnengekomen, zal echter meer tijd in beslag nemen, gezien het grote aantal (ongeveer 150) en vanwege de inmiddels aangebroken vakantieperiode van medewerkers en in te schakelen bedrijven.

Het college van burgemeester en wethouders schrijft dit in een brief, die op vrijdag 6 juli 2007 als een eerste reactie naar alle indieners van klachten en meldingen is verzonden. Het college vraagt er begrip voor te hebben dat vanwege de geschetste omstandigheden de afhandeling wat langer op zich laat wachten.

Burgemeester en wethouders spreken ervan dat de hoeveelheid neerslag afgelopen woensdag wederom groot was, hoewel de intensiteit van de regenbui wellicht minder was dan die van de buien vorig jaar augustus. "Rioolstelsels kunnen in algemeenheid deze grote hoeveelheden niet aan, hetgeen meestal leidt tot regenwater op straat. Helaas is het technisch en financieel niet haalbaar dit te verhelpen. Water op straat is hinderlijk, maar meestal van korte duur. Onze grootste zorg ligt daar waar het water tot schade leidt en wij betreuren dan ook dat veel inwoners en bedrijven opnieuw schade hebben ondervonden als gevolg van de hevige neerslag", aldus de brief.

Het college wijst er in de brief op dat niet alleen Etten-Leur, maar ook andere gemeenten in het land nu en in de afgelopen jaren te kampen hebben gehad met wateroverlast als gevolg van hevige regenval. Mede naar aanleiding daarvan heeft Etten-Leur een groot aantal uitvoeringsprojecten opgenomen in het Gemeentelijke Rioleringsplan (GRP) 2004-2008, om de overlast te kunnen verminderen. "De plannen hebben de steun van de gemeenteraad en van andere overheden (provincie en waterschap), die steeds de waardering voor en instemming met het gemeentelijke beleidsplan en de uitwerkingsplannen hebben uitgesproken", zo wordt opgemerkt.

De projecten in het GRP zijn in voorbereiding, in uitvoering en/of inmiddels uitgevoerd. Waar op korte termijn plannen tot uitvoering komen, worden de betrokkenen geïnformeerd of is dat al gebeurd. Bekend is echter dat voorbereiding en uitvoering van een nieuwe boring onder de spoorlijn ter hoogte van de Spoorlaan/Stationsstraat veel tijd zal vragen.

"Naar aanleiding van de wateroverlast in augustus 2006 wordt er gewerkt aan een nieuw GRP voor de periode 2009-2013, waarin het verminderen van de wateroverlast als een van de hoogste prioriteiten wordt opgenomen en waaruit ook weer veel projecten voortvloeien. Klachten en meldingen over de recente wateroverlast worden daarin zeker betrokken", aldus het B en W-college in de brief.

20070706\pwm\0330
Week in...week uit
Klik & Bestel
Klik & Meld
Bedrijventerreinen
Vacatures

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl