Gemeente Schiedam


Juli

Schiedam start na de zomer met een formulierenbrigade

06 juli 2007

Het college van B&W van Schiedam heeft besloten om in oktober 2007 van start te gaan met een formulierenbrigade, die mensen met een laag inkomen gaat helpen bij het invullen van aanvraagformulieren.

Veel mensen hebben moeite met het begrijpen en invullen van formulieren, zoals bijvoorbeeld het formulier voor de huurtoeslag of studiefinanciering. Hierdoor lopen mensen geld mis. Dit treft vooral de mensen die toch al een laag inkomen hebben.

Uit de onlangs gehouden armoedeconferentie in Schiedam kwam heel duidelijk naar voren dat er veel behoefte is aan een formulierenbrigade.

Wethouder Daskalakis weet zeker dat de formulierenbrigade een goede bijdrage kan leveren aan het stimuleren van het gebruik van allerlei regelingen. Zij ziet als bijkomend voordeel dat de brigade ook een werkgelegenheidsproject is. Mensen die nu een bijstandsuitkering hebben worden opgeleid om als brigadier aan het werk te gaan. Hiermee doen zij goede werkervaring op waardoor ze meer kansen hebben op de arbeidsmarkt.

De bedoeling is om vanaf oktober in één wijk spreekuur te gaan houden en gaandeweg het aantal spreekuren en het aantal wijken uit te breiden. Er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie.