Waterschap Rivierenland

Extra inzet in het weekend tegen wateroverlast Rivierengebied

Waterschap Rivierenland zet het komende weekend alles op alles om het waterpeil in sloten en watergangen in het Rivierengebied weer op het normale peil te krijgen. Zo mogelijk zal het waterpeil extra laag gezet worden, om ruimte te maken voor de regen die in de loop van volgende week wordt verwacht. Er geldt tot en met het weekend een dringend advies om niet te varen op de boezemwateren in de Alblasserwaard.

Hoewel de situatie langzaam maar zeker verbetert, is met name in de regio tussen Hardinxvel-Giessendam en Vianen op verschillende plaatsen nog sprake van wateroverlast (wegen en landerijen die onder water staan). Met nog meer noodpompen probeert het waterschap de komende dagen hier de situatie versneld op orde te krijgen. Gedurende het weekeinde blijven inspecties plaatsvinden van kaden en zullen zo nodig aanvullende maatregelen worden genomen.

Voor het melden van nieuwe gevallen van wateroverlast is het waterschap het komend weekend rechtstreeks bereikbaar tussen 08.00 uur en 17.00 uur op het algemene nummer (0344-64 90 90). Als het waterschap er mensen voor vrij kan maken, zullen deze gevallen indien nodig ook ter plaatse bezocht worden. Dat zal niet in alle gevallen mogelijk zijn, omdat het waterschap allereerst mensen en middelen inzet om het hoofdwatersysteem op orde te krijgen.

Gezien de hoge waterstand in de recreatiewateren in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden geldt een dringend advies om daar de komende dagen niet te varen. De golfslag van de scheepvaart kan de kaden langs deze wateren aantasten. Het betreft de volgende wateren: Giessen, Smoutjesvliet, Peursumse Vliet, Kromme Elleboog, Ottolandse Vliet, Ammerse Boezem en de Dwarsgang.