Ingezonden persbericht

Software AG en Fujitsu introduceren CentraSite 3.1

Nieuwe release bevordert snelle integratie van tools van derde partijen voor beheren van Service Oriented Architectures

Nieuwegein, juli 2007 - Software AG en Fujitsu introduceren CentraSite 3.1, de vernieuwde versie van hun gezamenlijk ontwikkelde oplossing voor SOA-governance. De nieuwe versie maakt federation mogelijk, waardoor de informatie die zich bevindt in verschillende individuele repository's wordt gesynchroniseerd. Bovendien kunnen tools van partners nu snel worden geïntegreerd.

Dankzij de uitbreidingen van CentraSite kan meer ondersteuning worden geboden voor tools die worden geleverd door andere organisaties die lid zijn van de CentraSite Community. Doordat de registry/repository vooraf standaard is geïntegreerd in deze tools, kunnen organisaties sneller maatwerkoplossingen ontwikkelen en profiteren van een overkoepelend beheer (federated management) van hun heterogene omgevingen. De CentraSite Community bestaat uit een netwerk van zelfstandige softwareleveranciers en systeemintegrators, die gezamelijk producten ontwikkelen die onderling samenwerken met CentraSite. Het doel van deze Community is het verlagen van de kosten die nodig zijn voor het in gebruik nemen en het ondersteunen van SOA-implementaties.

'Ontwikkelteams willen snel goede resultaten boeken en zo min mogelijk complicaties daarbij krijgen', zegt Edwin van Asch, Senior Technology & Solutions Architect van Software AG in Nederland. 'Doordat de CentraSite Community een op standaarden gebaseerde benadering hanteert voor het ontwikkelen van een SOA-infrastuctuur, is dat nu ook mogelijk. Doordat CentraSite standaard wordt meegeleverd in de oplossingen van de partners kunnen honderden uren van frustrerend integratiewerk uit handen worden genomen.'

De nieuwe functies van CentraSite 3.1 zijn:
- Ondersteuning van de 'federation' van meerdere registry's en repository's. Organisaties leggen informatie over services vaak vast in meerdere registry's/repository's. Het gevolg hiervan is dat niet iedere registry dezelfde informatie bevat. CentraSite verspreidt deze informatie daarom naar alle repository's, zodat de informatie altijd synchroon blijft lopen. Gebruikers hebben zo één beeld van alle metadata die zich hierin bevinden en kunnen het hergebruik van deze data maximaliseren.
- Dankzij de pluggable architectuur kunnen de producten en tools van de verschillende partners gebruik maken van een gezamenlijk raamwerk en een gezamenlijke gebruikersinterface.
- De uitgebreide interface biedt gebruikers de mogelijkheid om hun omgeving op maat aan te passen en functies toe te voegen waar zij behoefte aan hebben.
- De uitgebreide SOA governance functionaliteit omvat onder andere volledige aanpasbare ondersteuning van de levenscyclus van alle SOA-onderdelen binnen CentraSite.

De CentraSite Community stelt organisaties in staat om eenvoudig en snel diverse SOA-oplossingen te implementeren die zijn afgestemd op hun eigen wensen en behoeften. Omdat de leden van de Community hun producten van te voren met elkaar integreren, kunnen organisaties kiezen uit meerdere manieren om een SOA-infrastructuur op te zetten. Organisaties kunnen specifieke producten en oplossingen kopen waar zij behoefte aan hebben, zoals business rules (iLOG), architectuuroplossingen (alfabet), software voor het testen van webservices (Parasoft) en oplossingen voor SOA-beheer (AmberPoint). Al deze producten kunnen naadloos met elkaar samenwerken.

Op de website www.centrasite.com is meer informatie te vinden over de softwareleveranciers die hun producten vooraf hebben geïntegreerd met CentraSite. De website biedt ook meer informatie in de vorm van recente SOA-programma's, webinars en governance-tools. Bovendien kunnen bezoekers zelf een blog over SOA starten en publiceren over SOA. Tot slot is er een gratis CentraSite Community Edition te downloaden.

Software AG en Fujitsu bieden ook actieve steun aan:
http://www.infoq.com/soa/
http://www.infoq.com/governance/

Over de CentraSite Community
De CentraSite Community, opgericht door Software AG en Fujitsu, is een uniek initiatief dat :
1) Partners (sponsors) samenbrengt die op standaarden gebaseerde, samenwerkende SOA-oplossingen aanbieden.
2) Klanten een uniek platform biedt voor 'best practices' inzake SOA en de meest recente informatie publiceert uit de sector via media als discussieforums, blogs, wikis en RSS feeds.
De snel groeiende coalitiesponsors van de CentraSite Community doet er alles aan om de belofte van SOA's waar te maken: samenwerking en hergebruik. Het doel van de gemeenschap is ondernemingen te helpen in hun inspanningen om oude en monolithische toepassingen om te zetten in modulaire componenten die kunnen worden ingezet in verschillende business lines en units.
CentraSite is een op standaarden gebaseerde gegevensbewaarplaats die gezamenlijk is ontwikkeld door Fujitsu en Software AG, en voortdurend verbeterd wordt door de sponsors van de CentraSite Community. CentraSite is het fundament van de CentraSite Community en dient als centrale opslagplaats die ondernemingen zicht en controle geeft over hun SOA-activa.
Meer informatie over CentraSite en de CentraSite Community is te vinden op de website www.soaworks.com

Over Fujitsu Computer Systems Corporation
Fujitsu Computer Systems, met hoofdkwartier in Sunnyvale, Calif., is een dochtermaatschappij in volledig eigendom van Fujitsu Limited (TSE: 6702). Het ontwerpt, ontwikkelt en levert geavanceerde computersystemen, softwareproducten voor applicatie-infrastructuur en beheerde diensten voor bedrijven. Met haar TRIOLE(TM)-strategie presenteert de onderneming een volledig gamma schaalbare en betrouwbare servers, opslag- en middleware-oplossingen, krachtige mobiele en client-computers en professionele diensten. Fujitsu Computer Systems dankt zijn positie als leverancier van strategische oplossingen voor toonaangevende wereldbedrijven aan technologische innovatie, een uitzonderlijke productkwaliteit, betrouwbaarheid en een uitmuntende klantendienst. Raadpleeg http://us.fujitsu.com/computers voor meer informatie.

Over Fujitsu
Fujitsu is een toonaangevend leverancier van klantgerichte IT- en communicatieoplossingen voor de wereldmarkt. Dankzij baanbrekende apparaattechnologieën, uiterst trouwbare computing- en communicatieproducten en een wereldwijd team van systeem- en dienstenexperts, bekleedt Fujitsu een unieke positie om totaaloplossingen aan te bieden die eindeloze mogelijkheden scheppen voor het succes van de klant. Fujitsu Limited (TSE:6702) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio. Het rapporteerde een geconsolideerde omzet van 5,1 biljoen yen (US$43.2 miljard) voor het belastingjaar tot 31 maart 2007. Bezoek http://www.fujitsu.com voor meer informatie.

Over Software AG
Software AG levert softwaretechnologie voor het verhogen van de waarde van bedrijfskritische informatiesystemen. Software AG is de toonaangevende aanbieder van oplossingen voor bedrijfskritische software-infrastructuren die zijn gebaseerd op open standaarden. Vooroplopend op het gebied van geavanceerde Service Oriented Architecture (SOA) oplossingen, maakt Software AG het organisaties mogelijk om krachtige bedrijfsapplicaties te creëren - met name in heterogene IT-omgevingen. Software AG's producten Adabas, Crossvision, Natural en Tamino helpen wereldwijd meer dan 4.000 klanten bij het realiseren van het volledige potentieel van hun investeringen in informatietechnologie. Bovendien voegen deze producten waarde toe aan bestaande bedrijfsinformatiesystemen. Met de technologie van Software AG zijn bedrijven in staat om: flexibele bedrijfsapplicaties en -processen te creëren, de bedrijfseconomische waarde en de levensduur van primaire informatiesystemen uit te breiden en te verlengen, de bedrijfsgegevens die aanwezig zijn in de gehele organisatie optimaal te beheren en te benutten en een Service Oriented Architecture op een weldoordachte manier te beheren.

Software AG heeft meer dan 35 jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in zeventig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2006 boekte Software AG een omzet van 483 miljoen Euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com

Contact
Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
aleksandra@eigen-zinnig.nl
Telefoon 06 24 24 56 79