Ingezonden persbericht


----------
PERSBERICHT

Utrecht, 11 juni 2007

Het Lab presenteert THEO; Een theatraal eenmansconcert tussen de strobalen

Er zijn veel manieren om te jagen: met een jachtgeweer, vallen en klemmen zetten met aas erin, met een lasso zoals cowboys. Je prooi achtervolgen zoals tijgers en poema's, heel lang stilstaan zoals reigers en dan in één keer toehappen. Maar voor Theo zijn al deze manieren niet geschikt. Aan geweren en vallen kan hij niet zomaar komen. Hij haat cowboys. Stilzitten kan hij niet en hard rennen al helemaal niet. En toch is hij een meedogenloze jager. Tussen het geloei van de koeien door ontvouwt zich het verhaal over Theo. Op een dag krijgt hij een prooi in handen, die zijn leven zal veranderen.

Op 8 juli om 15.00 gaat de voorstelling THEO van Annelies van Wieringen (regie) in première tijdens festival Over Het IJ in Amsterdam. THEO, voorheen De Spreekbeurt, is in 2006 gemaakt als locatievoorstelling voor theatermanifestatie Jong Vee, een initiatief van Het Lab. Annelies van Wieringen werkt voor dit project samen met Joris Erwich (spel). Joris Erwich wordt in zijn spel aangevuld door Stijn van Beek, die met zijn klankontwerp dit theatrale eenmansconcert afmaakt.

Kijk voor meer informatie op www.hetlab.org en op de flyer: THEO

THEO is te zien op Over het IJ Festival, Amsterdam: 8 juli 15.00 en 17.00 uur, 11 juli 17.00 en 19.00 uur, 12 en 13 juli 19.00 uur, 14 en 15 juli 17.00 en 19.00 uur.
Locatie: festivalterrein.
Limburg Festival / Toneel op de Deel op 8 en 9 augustus om 19.30 en 22.00 uur. Locatie: Op Kapittelsbos, Grathem (Bossstraat 3).
Theaterfestival Boulevard 's-Hertogenbosch op 10 en 11 augustus 21.30. Locatie: zie www.festivalboulevard.nl

Annelies van Wieringen maakte eerder bij Het Lab Waterloop. THEO is de tweede solovoorstelling van Annelies van Wieringen in samenwerking met Joris Erwich. Eerder maakte zij een voorstelling over Bennie, een geestelijk beperkte jongen, die door zijn afwijkende kijk op de werkelijkheid het publiek meeneemt in een andere wereld. Met THEO pogen de makers weer een muzikaal, humoristisch en wrang portret te maken.

In 2007 werken ook nog bij Het Lab: Boukje Schweigman, Shertise Solano, Lard Adrian en Bente Jonker. Zie ook: www.hetlab.org

EINDE PERSBERICHT

----------

Het Lab ondersteunt jonge professionele theatermakers die met hun kunst een brug willen slaan tussen de eigen volwassen dromen en een publiek van kinderen en jongeren. Het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen aan onze avontuurlijke manier van theater maken, want... theater maak je mee!

Het Lab wordt gesubsidieerd door Gemeente en Provincie Utrecht en het Ministerie van OCenW

----------
Het Lab, Biltstraat 166 / 3572 BP Utrecht / T: 030 2518146 / F: 030 2313836/ E: info@hetlab.org / W: www.hetlab.org