Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 7 en zondag 8 juli 2007

Tanja Rijsman: 053-4555588

Automobilist raakt rijbewijs kwijt

Hengelo

Een 18-jarige bestuurder uit Eibergen kon z'n rijbewijs inleveren vanwege gevaarlijk rijgedrag.

Vrijdag 6 juli omstreeks 19.25 uur fietsen twee politieagenten over de Industriestraat in Hengelo. Op dat moment passeert een auto die plotseling recht op hen afrijdt, op het laatste moment bijstuurt en er vervolgens met een hoge snelheid vandoor gaat. De bestuurder is even later op de Bornsestraat aangehouden voor verkeersgevaarlijk gedrag. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
(07-089166)

Veelpleger pleegt inbraak in winkelpand

Enschede

Een 31-jarige Enschedeër werd aangehouden nadat hij in een winkel had ingebroken.

Zaterdag 7 juli omstreeks 2.55 uur melden getuigen dat in een winkel aan de Haverstraatpassage in Enschede een inbraak plaatsvindt. De politie stelt een onderzoek in en houdt even later een 31-jarige Enschedeër aan. De man is in het bezit van spullen die afkomstig zijn uit de winkel waar even daarvoor een inbraak plaatsvond. De verdachte is hierop aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het gaat om een veelpleger die met regelmaat actief is. Hij is in verzekering gesteld.
(07-089294)

Vrouw beroofd bij pinautomaat

Enschede

Een 27-jarige vrouw uit Enschede is vrijdag 6 juli beroofd nadat zij bij een pinautomaat van een bank aan de Fazantstraat geld had gepind. De politie zoekt getuigen.

Vrijdag 6 juli omstreeks 13.40 uur wil een 27-jarige Enschedese pinnen bij een bank aan de Fazantstraat. Er staat op dat moment een man in de buurt. Op het moment dat zij het geld pint, komt de man achter haar staan en bedreigt haar met een mes. Zij geeft haar geld en pinpas af, waarop de man wegfietst in de richting van Sanders supermarkt.

Het signalement van de dader;
- Blanke man
- Leeftijd ongeveer 30-35 jaar
- Lang, slank postuur, lengte ongeveer 1.80 meter
- Hij droeg een beige kleurige jas met een donkere dunne streep horizontaal op de achterzijde. Verder droeg hij een donkerblauwe spijkerbroek.
- De man had een beige kleurige fiets bij zich.

Getuigen die meer informatie hebben over de identiteit van de dader kunnen contact opnemen met de Afdeling Enschede Noord van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
(07-088991)

Jongeman overvallen

Wierden

Een 21-jarige man uit Utrecht is vrijdag 6 juli omstreeks 23.50 uur overvallen aan de Holtinck in Wierden.

Een 21-jarige man uit Utrecht heeft aangifte gedaan van diefstal met geweld. Hij werd 6 juli omstreeks 23.50 uur door twee jongens overvallen aan de Holtinck in Wierden. De jongens hebben hem geschopt en geslagen en zijn er met z'n portemonnee vandoor gegaan. Het gaat om twee jongens van ongeveer 21 jaar oud, donker gekleed, één van hen droeg een petje. Getuigen die meer informatie hebben over de identiteit van de daders kunnen contact opnemen met de Afdeling Wierden van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
(07-089255)

Hennepkwekerij ontmanteld

Almelo

In een woning aan de Duindoornstraat in Almelo werd vrijdag 6 juli een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en vernietigd.

Vrijdag 6 juli omstreeks 11.15 uur trof de politie in een woning aan de Duindoornstraat in Almelo een hennepkwekerij. Het ging om een kwekerij met 450 plantjes. Zowel de plantjes als alle bijbehorende apparatuur zijn vernietigd. Wie de eigenaar is van de kwekerij is nog niet duidelijk. De 25-jarige bewoner van het pand moet nog verhoord worden.
(07-088710)

Vakantieverkeerscontrole

Goor

Op vrijdag 6 juli 2007 heeft de politie Twente aan de Deldensestraat in Goor een verkeerscontrole gehouden speciaal gericht op recreatievoertuigen en aanhangwagens.

De controle werd gehouden van 10.30 tot 16.30 uur. Aanleiding van de controle is de start van de vakantie in de regio Twente.

Voor de volgende zaken werd proces-verbaal opgemaakt.
4x mobiel bellen tijdens rijden
1x geen reflectoren zijkant aanhangwagen
2x remlicht aanhangwagen defect
2x zijruit met folie beplakt
1x kenteken BA niet goed zichtbaar
2x geen rijbewijs ter inzage
1x losliggende lading
2x losbreekreminrichting onjuist bevestigd
3x kenteken aanhangwagen niet gelijk trekkend vrt
1x geen gasdichte uitlaat
1x beschadigde band ahw
2x overbelading aanhangwagen >32%

Aanrijding; bestuurder onder invloed

Rijssen

Bestuurder onder invloed rijdt tegen auto en raakt rijbewijs kwijt.

Zaterdag 7 juli omstreeks 17.45 uur krijgt de politie een melding van een aanrijding op het Hogepad in Rijssen. Daar blijkt dat een 70-jarige bestuurder uit Rijssen te laat heeft geremd en tegen een voor hem rijdende auto is gebotst die bestuurd werd door een 20-jarige man uit Rijssen. De 70-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol en is hierop meegenomen naar het bureau voor ademanalyse. Deze wees 1,5 promille uit, waarna zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
(07-089501)

---- --