Persberichten Lekstroom, 14.50 uur

Utrecht, 08-07-2007

Vernieling auto

NIEUWEGEIN Op de Wannersweide werden in de nacht van zaterdag op zondag vernielingen aan autos gepleegd.

Omstreeks 00.45 uur kregen agenten de melding dat er jongeren over personenautos aan het lopen waren en vernielingen aan autos pleegden. Toen agenten ter plaatse kwamen, gaf de melder aan dat twee jongens een personenauto hadden vernield en nadat de melder ze hierop had aangesproken, waren weggerend. Agenten zagen dat een personenauto vernield was. In de omgeving troffen agenten de jongens niet meer aan. Even later bleek dat twee jongens, die voldeden aan het signalement, zich op het politiebureau hadden gemeld. De jongens wilden aangifte doen van bedreiging. De jongens werden aangehouden voor openlijke geweldpleging, maar zij hadden een hele andere versie van het verhaal. Ze vertelden dat ze door een man, wat later de melder bleek te zijn, waren bedreigd met een mes. De politie onderzoekt de zaak.

Diefstal

NIEUWEGEIN Op vrijdagavond werden twee jongens aangehouden bij een sportcomplex op het Merwedeplein.

De politie werd omstreeks 20.40 uur gezonden naar een zwembad in Nieuwegein. Hier zou het personeel dieven hebben aangehouden. Ter plaatse troffen agenten zes jongens in een kantoor van het zwembadcomplex aan. Zij werden verdacht goederen te hebben gestolen uit tassen en kluizen. Op beelden van de beveilingscameras was inderdaad te zien dat twee van de zes jongens zich hier schuldig aan hadden gemaakt. De overige vier keken toe. Deze jongens, 13 en 14 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Vernielers van ruit aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van vrijdag op zaterdag 7 juli zijn twee mannen aangehouden die even daarvoor een ruit van een winkel aan het Drilleveld hadden vernield.

De eigenaar was samen met een medewerker nog aan het werk in de zaak, toen er een steen door de ruit werd gegooid. De eigenaar en medewerker renden meteen naar buiten en hielden twee verdachten aan. Het betroffen een 25-jarige en een 26-jarige man uit Nieuwegein. De politie nam de vandalen mee naar het politiebureau en maakte proces-verbaal op voor vernieling.