persberichten Rijn & Venen, 15.05 uur

Utrecht, 08-07-2007

15-jarige op bromfiets krijgt twee bekeuringen

MAARSSEN Vrijdagavond hield de politie een 15-jarig meisje aan dat zonder certificaat op een bromfiets reed.

Agenten controleerden het 15-jarige meisje uit Maarssen om 22.20 uur op de Reigerskamp. Het meisje gaf een valse geboortedatum op en kon zich niet legitimeren. Later bleek dat zij 15 was en geen bromfiets mocht besturen. Ze kreeg twee bekeuringen.

Man in woning overvallen

LOENERSLOOT Op vrijdagavond 6 juli kreeg de politie een melding dat op de P. N. Kruiswijkstraat een 70-jarige man in zijn woning was overvallen.

De man zat rond 23.30 uur in zijn woning toen er plotseling twee gemaskerde mannen binnen stonden. Zij eisten enkele waardevolle goederen en bonden het slachtoffer vast. De daders droegen allebei donkere kleren en een bivakmuts. Het betroffen twee blanke mannen van 25 à 30 jaar oud, waarvan één heel netjes en beleefd met het slachtoffer sprak. Beide daders waren ongeveer 1,75 meter lang en hadden een stevig postuur. De politie is op zoek naar getuigen die rond genoemd tijdstip iets verdachts bij de woning gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen met de recherche in Maarssen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Rijbewijs kwijt

MAARSSEN Een 61-jarige man uit Maarssen liep in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen de lamp toen hij met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Om 03.20 uur zagen agenten dat de man op de Bolensteinsestraat met zn auto tegen het verkeer in reed. Bij een eerste blaastest bleek dat hij te veel had gedronken waarop de bestuurder werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 670 ugl alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs van de 61-jarige Maarssenaar is ingevorderd.

Twee autos beschadigd door rijgedrag dronken bestuurder

WOERDEN Op basis van een signalement van alerte getuigen kon de politie in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 april een 39-jarige bestuurder uit Woerden aanhouden die tegen twee autos was aangereden.

Om 00.25 uur kreeg de politie de melding van de aanrijdingen in de Jeroen Boschstraat. Een bestuurder was tegen een tweetal autos aangereden en er vandoor gegaan. Op basis van een signalement trof de politie de man aan verstopt in de bosjes. Hij werd aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Omdat de bestuurder naar alcohol rook en een blaastest aangaf dat hij te veel had gedronken werd op het politiebureau een ademanalyse uitgevoerd. Hieruit bleek dat de bestuurder 815 ugl alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal is ogemaakt en het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Dronken bestuurder zonder rijbewijs aangehouden

WOERDEN In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juli heeft de politie een 20-jarige man uit Woerden aangehouden. Hij reed met te veel alcohol op en zonder rijbewijs in een auto.

Om 01.35 uur agenten de bestuurder rijden over de Rubensstraat en vroegen hem om te blazen. Toen bleek dat de man te veel had gedronken, is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit ademanalyse bleek dat hij 695 ugl alcohol in zijn lichaam had. Tevens bleek de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs. Proces-verbaal is opgemaakt.