Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (08/07/07)

BERGEN OP ZOOM, 8 juli 2007

Politie verricht tweetal aanhoudingen na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een 39-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden nadat hij een man had mishandeld. De mishandeling zou het gevolg zijn van een verkeersruzie. Dit alles vond plaats onder toeziend oog van een politieman die de verdachte hierop aan heeft gehouden. Tijdens de aanhouding bemoeide de zoon van verdachte zich ermee. Deze 19-jarige inwoner van Roosendaal beledigde de politieman waarna hij verschillende de malen is gevorderd om weg te gaan. Hieraan gaf hij geen gevolg waarna de man is aangehouden. Hij kreeg uiteindelijk een transactievoorstel van Euro 400 voor belediging en niet voldoen aan bevel of vordering. Zijn vader kreeg een voorstel van justitie voor Euro 50.

Politie houdt tweetal aan voor bezit softdrugs

ROOSENDAAL: De politie heeft een 34-jarige en een 26-jarige inwoner van België aangehouden voor het bezit van softdrugs. Het tweetal was naar Roosendaal gekomen om drugs te kopen maar werd op de Rijksweg A17 gecontroleerd. In totaal is 21 gram hennep en 12 gram hasj aangetroffen en inbeslaggenomen. Beiden hebben een transactievoorstel gekregen. Na betaling konden zij hun weg weer vervolgen.

Politie onderzoekt openlijke geweldpleging bewoner Sint Lucasplein

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagavond een aangifte van openlijke geweldpleging opgenomen van een bewoner van het Sint Lucasplein. Al enige tijd is er sprake van overlast van hangjongeren in de omgeving van het wijkhuis West. Het slachtoffer had zaterdagavond veel last van hangjongeren op het plein. Om de situatie goed in beeld te krijgen maakte de man een aantal fotos. Hier was de groep niet van gediend. Toen het slachtoffer en zijn vrouw hierop werden bekogeld met kastanjes hebben zij de politie gebeld. De man is vervolgens de groep achterna gelopen met zijn fototoestel. Op het moment van de foto-opnamen is de man diverse keren in zijn gezicht geslagen en heeft de groep zijn camera vernield. De ter plaatse gekomen politie heeft één verdachte aangehouden. De fotos zijn veilig gesteld en een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Politie houdt man aan voor vernieling van autospiegel

ROOSENDAAL: Een 19-jarige inwoner van Nispen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor vernieling van straatmeubilair. Eveneens zag de politie tijdens haar achtervolging dat de verdachte een spiegel van een auto afschopte. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. De vernieling had plaats op de Raadhuisstraat.

Auteur: Nicolette Bovenhorst