Gemeente Binnenmaas

Smidsweg in s-Gravendeel tijdelijk afgesloten Werk in uitvoering

Van 9 t/m 12 juli is de Smidsweg in 's-Gravendeel tijdelijk afgeloten voor autoverkeer ivm werkzaamheden. De Rijbaan tussen De Heul en de Kerkstraat wordt herbestraat.

Er is voor gekozen om de hele Smidsweg tijdelijk af te sluiten voor doorgaand verkeer, om de veiligheid van de werknemers die de wegwerkzaamheden uitvoeren te garanderen. Bovendien zou het overblijvende weggedeelte naast het te herbestraten wegvak te smal worden om vooral het busvervoer doorgang te verlenen.

Busomleiding
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden rijden er dan ook geen bussen over de Smidsweg. Openbaar vervoerbedrijf Connexxion heeft er voor gekozen om tijdens de vier dagen durende afsluiting de omleiding te rijden die ook tijdens de Feestweek gebruikelijk is. Vanaf de Nieuw Bonaventuurseweg rijdt de bus de Hendrik Hamerstraat in, om vervolgens via de Vlasstraat en de Van Groningenstraat weer op de Hendrik Hamerstraat uit te komen. De haltes aan de Langestraat, het Dr. Van der Bijlplein, de Mijlweg, de Smidsweg, het Weegje en de Maasdamseweg komen dan tijdelijk te vervallen. Op de hoek van de Van Groningenstraat en de Hendrik Hamerstraat komt een tijdelijke bushalte.