Van der Knaap bezoekt Verenigde Staten

Staatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap brengt van maandag 9 juli tot vrijdag 13 juli een werkbezoek aan de Verenigde Staten. Van der Knaap wil de inzetbaarheid van wapensystemen voor de krijgsmacht de komende jaren verder verbeteren, tegen zo laag mogelijke kosten. Tijdens zijn bezoek zal hij zich oriënteren op de wijze waarop de Amerikanen omgaan met de instandhouding van hun wapensystemen. Ook spreekt hij in het Pentagon met zijn Amerikaanse Counterpart Gordon England over actuele defensieonderwerpen, waaronder de Joint Strike Fighter, de AWACS en Afghanistan.

Van der Knaap wil door slimme en kosteneffectieve methoden van instandhouding de operationele gereedheid van de wapensystemen verhogen, al dan niet via publiek-private samenwerking met de industrie. Een van de doelstellingen van het werkbezoek is de ervaringen uit de Verenigde Staten te vernemen met het instandhouden van militaire vliegtuigen en helikopters (F-16's, Chinooks). Ook wordt gekeken naar het systeemmanagement van de Amerikanen, waaronder de instandhouding en de beheersing van levensduurkosten.

In het Pentagon zal Van der Knaap worden geïnformeerd over een nieuw initiatief van de US Airforce om hun bedrijfsvoering te verbeteren, 'Air Force Smart Operations 21'. Hij reist vervolgens door naar Hill Airforce base in Utah waar de instandhouding van de F-16 en C130 plaatsvindt en de voorbereidingen worden getroffen voor het onderhoud van de JSF. In Texas bezoekt hij vervolgens het Corpus Christi Army Depot, waar de Apache- en Chinook helikopters worden onderhouden. Hij rondt zijn bezoek af in Oklahoma, op Tinker Airforce Base, het onderhoudscentrum voor de motoren van onder meer F-16 jachtvliegtuigen.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed