Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 9 juli 2007

Directeur MVO Nederland ontvangt eerste klimaatneutrale pak ter wereld

Dutch Spirit, een jong en trendy Nederlands modemerk, heeft als eerste bedrijf in de wereld een klimaatneutraal herenkostuum ontworpen. Het pak komt in september op de markt.

Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland, ontving afgelopen zaterdag tijdens de Live Earth Alert-manifestatie in Amsterdam het eerste exemplaar. Hij riep alle mannen, en vooral de mannelijke ondernemers en politici, op zich zo snel mogelijk klimaatneutraal te gaan kleden.

Bij de productie van het pak wordt zo min mogelijk energie gebruik, worden de restwarmte en reststoffen hergebruikt en zorgt Dutch Spirit voor compensatie van de CO2-uitstoot. De leveranciers, de fabrieksarbeiders en de handel ontvangen een faire prijs en er wordt toegezien op verantwoorde arbeidsomstandigheden.

Het pak wordt in Turkije gemaakt hetgeen qua transport en CO2-uitstoot gunstiger is dan productie in verre lagelonenlanden.

Het predicaat klimaatneutraal is verstrekt door de Hier-campagne die erop toeziet dat bedrijven ook daadwerkelijk aan de vereisten voldoen.

Het pak komt vanaf september in de winkel en is dan ook via internet te bestellen (www.dutchspiritfashion.nl).

Dutch Spirit is aangesloten bij de Fair Wear Foundation en partner van MVO Nederland. MVO Nederland is het nationale kenniscentrum op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) dat ondernemers inspireert en ondersteunt om met MVO aan de slag te gaan..

Fotobijschriften:

Foto 1

Willem Lageweg, directeur MVO Nederland, ontvangt onder toeziend oog van Hier-campagneleider Sible Schöne (links), het eerste klimaatneutrale pak ter wereld. Het pak is ontworpen en gefabriceerd door Dutch Spirit, een jong en trendy Nederlands modemerk.

Foto 2

Willem Lageweg, directeur MVO Nederland, in het eerste klimaatneutrale pak ter wereld, ontworpen en gefabriceerd door Dutch Spirit, een jong en trendy Nederlands modemerk.


---

Noot voor de redactie (