Politie Rotterdam Rijnmond


* DERTIEN AUTO'S VERNIELD; GETUIGEN GEZOCHT

De politie van district Rotterdam-West is op zoek naar getuigen van de vernieling van dertien auto's. De vernielde auto's, die geparkeerd stonden op de Mauritsstraat, werden zondagochtend rond drie uur vernield. Spiegels werden beschadigd en vernield en diverse auto's werden bekrast. Met behulp van camerabeelden wordt geprobeerd om een beeld te krijgen van de verdachten. De politie is op zoek naar getuigen van deze vernielingen. Mocht u getuige zijn geweest neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844 voor de recherche van district Rotterdam-Centrum of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* VERDACHTEN BRANDSTICHTING AANGEHOUDEN
HOEK VAN HOLLAND - De politie heeft twee jongens aangehouden die worden verdacht van diefstal en brandstichting. Een oplettende getuige had in de nacht van zondag op maandag rond half één gezien dat twee jongeren een vuilcontainer hadden gestolen in de De Cordesstraat. Gewaarschuwde politiemensen zagen de verdachten lopen op de Rondgang met de container. De politiemensen bluste een beginnende brand in de container. De agenten hielden de Rotterdamse jongeren in de leeftijd van 16 en 17 jaar oud aan en brachten hen over naar een politiebureau voor nader onderzoek. Na contact met de ouders werden de verdachten doorverwezen naar bureau HALT.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft alcoholcontrole uitgevoerd op de Simonstraat. In de nacht van zaterdag op zondag rond kwart voor zeven hielden agenten een alcoholcontrole waarbij zij 97 blaastesten uitvoerden. Daarbij bleken vijf bestuurders teveel te hebben gedronken. Van deze bestuurders bleek nog één persoon een gevangenisstraf van 30 dagen open te hebben staan. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau waar politiepersoneel hem in sloot voor nader onderzoek. Het hoogst gemeten alcoholpromillage was 0,9 in het bloed.



* INTEGRALE HORECACONTROLE STRANDTENTEN
HELLEVOETSLUIS / WESTVOORNE - Politiepersoneel hield, in samenwerking met personeel van de gemeente, douane, voedsel- en warenautoriteiten en brandweer zaterdagmiddag en - avond een integrale horecacontrole bij zeven strandtenten. De keukens van de strandtenten waren opvallend schoon. Bij diverse tenten bleken er ongeregeldheden met betrekking tot de elektra. Er werden foutieve zekeringen gebruikt, zodat het energiebedrijf minder inkomsten had en er werd geknoeid met een zegel. Diverse nooduitgangen waren geblokkeerd en er bleken diverse vergunningen niet in orde. Door de gemeenteambtenaren werden zeven schriftelijke waarschuwingen uitgereikt die betrekking hadden op de drank- en horecawetvergunning. De ondernemers zijn in de gelegenheid gesteld de fouten te herstellen.


* MISHANDELING EN BEROVING RET-CHAUFFEUR
SLINGE - De politie onderzoekt de mishandeling en beroving van een RET-buschauffeur waarbij een kassalade met een nog onbekend geldbedrag is meegenomen. Zondagochtend rond drie uur wenkte een 5-tal jongeren op de kruising van de Slinge en de Ooltgensplaatweg naar de chauffeur van een nachtbus. De chauffeur van de bus stopte en liet de jongeren binnen. Door nog onbekende oorzaak ontstond er onenigheid waarbij de 43-jarige chauffeur een klap kreeg van één van de jongeren. De jongeren verlieten de bus terwijl ze de kassalade meenamen. Ze liepen richting Plein 1953. Na onderzoek nam politiepersoneel in de omgeving van metrostation Slinge een geparkeerde auto in beslag die vermoedelijk eigendom was van één van de verdachten. De chauffeur is door GGD-personeel lichtgewond overgebracht naar het Ikazia Ziekenhuis. Hij kon na behandeling weer naar huis toe. De politie onderzoekt de toedracht en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben van dit voorval of anderszins informatie hebben, kunnen bellen met de recherche van district Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief) of met 0800-7000.