Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vakantiepoll: eigen partner wint het van George Clooney

Expedia.nl deed onderzoek naar de populairste VIP-reispartners

Amsterdam, 9 juli 2007 - Voor één keertje strandwandelen met George Clooney, of Parijs verkennen met Cameron Diaz - wie wil dat nou niet? Het blijkt echter dat het overgrote deel van de Nederlandse vakantiegangers (63%) voor een vakantie de eigen partner verkiest boven een beroemde VIP. Dit blijkt uit een online onderzoek dat Expedia.nl hield onder 500 Nederlandse vakantiegangers.

Via een onderzoek op de website www.expedia.nl werd bezoekers van de site gevraagd met welke VIP ze het liefst de koffers zouden pakken, en wat de favoriete bestemmingen en uitstapjes zouden zijn. Daarnaast werd onderzocht over welke aspecten de beroemde reisgenoot bij voorkeur moet beschikken.

Geen Hilton, wel Janzen
De VIP's leggen het dus massaal af tegen de eigen partner. Maar bij de groep die met een ster op stap willen, gooit George Clooney (8%) de hoogste ogen. Hierna volgen Cameron Diaz (6%), Chris Zegers en Johnny Depp (5%). Beroemdheden als Angelina Jolie en Scarlett Johansson zijn minder aantrekkelijke reismaatjes. Ook Beyoncé en Paris Hilton zijn minder in trek dan je op grond van hun sterrenstatus zou verwachten. Van de mannen is Justin Timberlake de minst begeerde reispartner. Opvallend is dat onze 'eigen' Nederlandse VIP's Chantal Janzen en Chris Zegers verkozen worden boven de internationale sexy sterren Jolie en Johansson.

Humor en intelligentie
Hoewel de bij de vakantiegangers populairste VIP's bekend staan om hun good looks, geven de meeste mensen aan (60%) humor het meest te waarderen in een reisgenoot. Hierna volgt intelligentie (27%), terwijl slechts 7% van de mensen aangeeft op het uiterlijk af te gaan. Ook zijn de vakantiegangers redelijk eensgezind over de favoriete bestemming: luxe en comfort zijn belangrijk. Het merendeel vertoeft met 'zijn' VIP het liefst in een design hotel in een grote stad (39%), een vijfsterren vakantieresort (26%) of op een comfortabel jacht (16%). Slechts een klein gedeelte geeft aan vakantie te willen vieren op een onbewoond eiland (8%) of in een eenvoudig bed & breakfast (11%).

Favoriete activiteiten
Eenmaal op de plaats van bestemming lopen de voorkeuren weer uiteen. Een kwart van de vakantiegangers kiest ervoor om samen met de VIP naar keuze in een mooie auto de omgeving te verkennen. Een vijfde van de vakantiegangers zegt liever romantisch te gaan dineren. De rest van de respondenten gaat heerlijk niets doen, samen een strandwandeling maken of gezellig winkelen.

Over www.expedia.nl
Expedia.nl is een 100% dochter van wereld's grootste online-reisbureau Expedia Inc. Expedia Inc. is de moederorganisatie achter een aantal leidende reisondernemingen in de wereld die reisproducten en diensten aanbieden aan zowel consumenten als zakelijke reizigers in de Verenigde Staten en over de hele wereld. Sinds augustus 2005 staat Expedia Inc. genoteerd aan de beurs in de Verenigde Staten (Nasdaq: EXPE). Het Expedia-merk bezit websites in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Australië, Japan, Verenigde Staten, Canada en is door een joint venture met eLongTM ook vertegenwoordigd in China.



Ingezonden persbericht