Datum: 9 juli 2007

Leiden Politie houdt drie jongeren aan na vernieling

De politie heeft vrijdag 6 juli, rond 20.25 uur, drie jongens aangehouden op verdenking van het vernielen van drie foto's die in de Burcht, aan het Van de Sterrepad, hangen vanwege een tijdelijke fototentoonstelling. De jongens hebben uit baldadigheid tegen drie foto's aangeschopt waardoor deze beschadigd c.q. kapot zijn gegaan. Een getuige belde de politie. De politie kon de drie jongens, twee 16 jarige Leidenaren en een 17 jarige Oegstgeestenaar, aanhouden. De politie sluit een vierde aanhouding niet uit. De ouders van de minderjarige verdachten zijn ingelicht. De politie maakt proces-verbaal op, gekeken wordt of de jongens doorgestuurd kunnen worden naar HALT.

Leiden Inbraken tijdens het weekend De politie heeft meerdere inbraken in onderzoek die in het weekend hebben plaatsgevonden. Via een open raam zijn inbreker(s) een woning aan de Herengracht binnengedrongen. Uit de woning werden onder andere een laptop, geld en een mp3-speler weggenomen. Bewoners van de Zuidsingel deden aangifte nadat er bij hun was ingebroken. Uit de woning werden onder andere een laptop, geld en een gsm weggenomen. Ook in een pand aan de Maresingel, aan het Flanorpad, de Munnikenstraat en aan de Herenstraat werd afgelopen weekeinde ingebroken.

De politie heeft een 23 jarige Leiderdorper aangehouden op verdenking van het inbreken in een woning aan de Zuid Rundersteeg. De eigenaar van het pand zag tijdens een controle dat de deur van het pand openstond. Hij controleerde het pand, omdat er al eerder was ingebroken. Hij belde de politie omdat hij het vermoeden had dat er nog iemand binnen was. De politie is met een diensthond het pand binnengegaan en trof in het pand een slapende man, de Leiderdorper aan. Omdat hij op aanroepen zich niet kenbaar had gemaakt, is eerst de hond naar binnen gegaan die de man heeft gebeten. De man werd aangehouden en is nagekeken door een arts. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding na mishandeling parkeercontroleur De politie heeft maandagmiddag 9 juli een 28 jarige man uit Voorschoten aangehouden op verdenking van mishandeling van een parkeercontroleur. De parkeercontroleur had net op de Haven een bekeuring uitgeschreven voor de auto van de verdachte. Volgens de verdachte had hij sinds zondag 8 juli pech met de auto. De verdachte werd boos en sloeg en schopte de parkeercontroleur.

Gouda Doorrijden na aanrijding Een 52 jarige fietser uit Gouda is maandag 9 juli om 07.30 uur gewond geraakt nadat hij was aangereden door een personenauto, een blauwe BMW. De Gouwenaar reed over de rotonde aan de Graaf Florisweg. Ter hoogte van de Bodegraafsestraatweg sloeg de BMW af om deze straat in te rijden. De fietser werd geraakt aan zijn voorwiel en is gevallen. De fietser liep letsel op aan een arm en aan een been. Zijn kleding en fiets raakten door de valpartij beschadigd. De politie is op zoek naar de automobilist. Ook getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844. Met name de vrouw die de fietser heeft geholpen wordt gevraagd zicht te melden.

Gouda Insluiping in woning Een insluiper wist zondag 8 juli tussen vermoedelijk 20.45 en 22.30 uur een benedenwoning aan de Karekietstraat binnen te komen terwijl de bewoner in een andere ruimte aan het werk was. Uit de woning werd onder andere een digitale camera, een mobiele telefoon en een portemonnee gestolen.

Krimpen aan de Lek Aanhoudingen na vernieling ruiten De politie heeft zaterdag 7 juli rond 03.40 uur acht jongeren Krimpen aan den IJssel (6) en Capelle aan den IJssel van tussen de 15 en de 19 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen. Een groep jongeren had even voor 02.30 uur drie ruiten bij een woning aan de Rijsdijk ingegooid. Een getuige is de groep achterna gelopen en gaf het signalement door aan de politie. De politie heeft direct met meerdere auto's in de omgeving uitgekeken naar de groep vernielers. Op het Krimpenerhout werden ze aangehouden. De verdachten zijn in de loop van de middag na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Nieuwerkerk aan den IJssel Bekeuringen voor baldadigheid Acht personen, bestaande uit vier jongens en vier meisjes in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar en afkomstig uit Nieuwerkerk, Dordrecht, Rotterdam, Albrandswaard, hebben een bekeuring á 75 euro gekregen wegens baldadigheid. De groep werd aangetroffen onder het tunneltje van de 1e Tochtweg. Om de groep heen was het een puinhoop, er was vuur gestookt, er lagen kapotgeslagen bierflesjes, bekertjes, kranten, etc. Agenten hebben de jongeren aangesproken en hen de puinhoop op laten ruimen. De gemeente moest er echter aan te pas om het tunneltje weer helemaal schoon te krijgen.

--- einde berichten ---


---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --