Ingezonden persbericht


Harley-davidson presenteert 3 gloednieuwe modellen

softail® rocker(tm)

, dyna® fat bob® en europese xl 1200n nightster(tm)

105th Anniversary-modellen en ABS-optie voor FL- en VRSC(TM)-modellen in 2008

NASHVILLE, U.S.A. (9 juli 2007) - Harley-Davidson voert het design van fabriekscustom motoren naar nieuwe hoogten met de wereldwijde introductie van drie nieuwe modellen en de introductie van een speciaal voor Europa ontwikkelde versie van een Sportster®.

Er worden twee aparte versies van de nieuwe, radicale lange custom Softail® Rocker(TM) aangeboden in 2008: het basismodel - en de chromen Softail® Rocker(TM)C. De Dyna®-familie breidt ook uit met de Fat Bob®. Deze drie gloednieuwe Big Twin-modellen (1584 cc) zijn aanvullingen op een steeds meer diverse lijn motoren in 2008.

Dit jaar zien we ook de Europese lancering van de Sportster® XL1200N Nightster, die in januari al in de V.S. beschikbaar was. Deze, speciaal voor Europa ontwikkelde versie, biedt een opvallende combinatie aan koppelprestaties en urban underground-stijl.

In 2008 zijn er tevens 8 modellen verkrijgbaar in de - van een serienummer voorziene - limited-edition 105th Anniversary-uitvoering.

Van de hele rij technische verfijningen voor 2008 noemen we de verkrijgbaarheid van een totaal nieuw Harley-Davidson Anti-Lock Braking System (ABS) als optie op de Touring- en VRSC(TM)-modellen.

"Alleen Harley-Davidson kan een motor ontwerpen en bouwen, die visueel zoveel te bieden heeft als de nieuwe Softail Rocker," aldus Bill Davidson, directeur Motorcycle Product Development en achterkleinzoon van een van de stichters van de Harley-Davidson Motor Company. "Dit niveau van custom-stijl in een betrouwbare, handelbare productiemotor is gewoonweg nog niet eerder gehaald. We hebben ook de Fat Bob, die het Dyna-platform een hele nieuwe weg in laat slaan en een speciale Europese versie van de XL 1200N Nightster, met een langere achterveerweg die speciaal werd ontwikkeld voor een betere bewegingsvrijheid in de scherpe bochten op de Europese wegen. De prachtige koper-met-zwarte 105th Anniversary-modellen zijn de slagroom op de verjaardagstaart van de Motor Company in 2008."

Harley-Davidson-motoren voeden al meer dan een eeuw lang de passie van motorrijders vanuit de hele wereld met een onderscheidende en niet te kopiëren combinatie van 'look, sound en feel'. Ter ere van het 105-jarige bestaan krijgen selecte Harley-Davidson Anniversary Edition-motoren een exclusieve afwerking, zoals de unieke Anniversary Copper and Vivid Black two-tone lak, een koperen 'Bar and Shield'-tankembleem en 105th Anniversary-badges op luchtfilterhuis en timingcover. Deze modellen zijn ook verkrijgbaar in de gebruikelijke uitvoering.

"Harley-Davidson heeft een lange en trotse traditie in het vieren van belangrijke data van de Company met unieke motoren en grote feesten," zegt Bill Davidson. "De 105th Anniversary-motoren bieden iets heel exclusiefs voor rijders die deze verjaardag willen vieren in de echte stijl van Harley-Davidson."

Hoogtepunten van het 2008 Harley-Davidson®-modeljaar:

n De nieuwe FXCW Softail® Rocker(TM) en FXCWC Softail® Rocker(TM) C hebben de nieuwe RockertailTM-achterkant, waarbij een aansluitend spatbord direct op de swingarm is gemonteerd boven een 240 mm brede achterband. Het resultaat is een reproductie van de authentieke lijnen van een gedrongen 'hardtail' custom (een cleane stijl custom motoren uit vervlogen tijden zonder achterschokdempers) met behoud van een comfortabele rit door de verborgen moderne vering en schokdempers en de samenvloeiing van achterwiel en achterspatbord. De Rocker heeft een solozadel en een monochromen, satin stainless metallic afwerking. De Rocker C is een chromen schoonheid met een innovatief Trick SeatTM systeem, dat een gemakkelijk te installeren buddyseat verbergt onder de solozitting, zodat rijders kunnen kiezen voor een minimalistische sololook of een stijlvolle duorit.

n Dubbele koplampen op een 49 mm brede voorvork signaleren de komst van de massieve nieuwe Dyna® Fat Bob®. De nieuwe Tommy Gun-uitlaat staat voor pure prestatie; de nieuwe zadelvorm en het drag-stuur brengen de rijder in een nonchalante positie. De zwarte vorkpoten en stuurrisers, en het nieuwe sportieve profiel op de 180 mm brede achterband en 130 mm brede voorband versterken de indrukwekkende straatpresence van dit nieuwe model.

n De nieuwe XL 1200N Nightster(TM) verenigt een unieke nieuwe stijl met de kracht en het koppel van het trillingsvrij opgehangen Evolution V-Twin-motorblok. De volledig zwarte Nightster herinterpreteert de legende van de Sportster met een ruwe minimale neo-retrostijl. Het solozadel draagt bij tot de strakke look, evenals de met clips bevestigde voor- en achterspatborden die de brede banden laten zien. Dit model werd begin 2007 geïntroduceerd op de Amerikaanse markt. De Europese versie heeft een langere achterveerweg voor een betere hellingshoek op de bochtige Europese wegen en een mooi nieuw LED achter/rem/knipperlicht in een minimalistische stijl.

n Op 8 verschillende 2008 Harley-Davidson®-modellen wordt een limited-edition 105th Anniversary-pakket aangeboden, met Anniversary Copper en Vivid Black lak, een zadel met een koperkleurig inzetstuk, een speciaal koperen inzetstuk op het luchtfilterhuis, plus andere exclusieve badges. De productie van deze exclusieve motoren is gelimiteerd en genummerd.

n Een nieuw Anti-Lock Braking System (ABS) is standaard op de 2008 Ultra Classic(TM) Electra Glide® (en op de 105th Anniversary Edition van dat model), de 105th Anniversary Edition Road King® Classic, de Custom Vehicle Operations® (CVO) Screamin' Eagle® Ultra Classic(TM) Electra Glide® en Screamin' Eagle® Road King®, en verkrijgbaar als fabrieksgeïnstalleerde optie op alle andere Touring- en VRSC-modellen (afhankelijk van beschikbaarheid).

n Beide VRSC(TM)-modellen krijgen een power boost met de 1250 cc versie (was 1130 cc) van het vloeistofgekoelde Revolution® V-Twin-motorblok dat 123 pk en 115 Nm koppel levert. Het motorblok is gekoppeld aan een nieuwe slipkoppeling met een lichtere bediening van de hendel. Een nieuw Anti-Lock Braking System (ABS) wordt aangeboden als fabrieksgeïnstalleerde optie op alle 2008 VRSC(TM)-modellen (afhankelijk van beschikbaarheid).

n Een nieuwe brandstoftank van 22,7 liter vergroot het bereik van alle Touring-modellen en nieuwe zadels bieden nog meer comfort op lange ritten. Voor 2008 zijn nieuwe Brembo®-remmen standaard op alle Touring-modellen. ABS is standaard op de 2008 Ultra Classic(TM) Electra Glide® (en de 105th Anniversary Edition van dat model), de 105th Anniversary Edition Road King® Classic, de Custom Vehicle Operations® Screamin' Eagle® Ultra Classic(TM) Electra Glide® en Screamin' Eagle® Road King® en is verkrijgbaar als fabrieksgeïnstalleerde optie op alle andere Touring-modellen (afhankelijk van beschikbaarheid). Cruise control is nu een fabrieksgeïnstalleerd kenmerk op alle versies van de Ultra Classic(TM) Electra Glide®-modellen, de FLHX Street Glide® en de Road King® Classic. Alle 2008 Touring-modellen hebben nu een nieuw Isolated Drive System dat het geluid en de trillingen voor de rijder reduceren voor een betere rijkwaliteit bij het accelereren, schakelen en cruisen.

n Het high-performance Twin Cam 110 motorblok zit in vier modellen van 2008 van Harley-Davidson Custom Vehicle Operations (CVO): de Screamin' Eagle® Road King®, de Screamin' Eagle® Ultra Classic(TM) Electra Glide®, de Screamin' Eagle® Softail® Springer® en de Screamin' Eagle® Dyna®. Elk model heeft een hele reeks nieuwe accessoires en indrukwekkende custom paint..

n Harley-Davidson biedt 16 nieuwe kleurcombinaties aan in 2008.

2008 Harley-Davidson 105th Anniversary Models:

FLHTCU Ultra Classic(TM) Electra Glide® *
FLHRC Road King® Classic
FLSTC Heritage Softail® Classic
FXSTC Softail® Custom
FLSTF Fat Boy®
FXDC Dyna® Super Glide® Custom
XL 1200C Sportster® Custom
XL 1200L Sportster® Low

* Gloss Black Painted Cast Wheel standaard

Harley-Davidson Motor Company is de enige grote, in de V.S. gevestigde motorfabrikant, die zware motoren, een complete lijn motoronderdelen, accessoires en algemene merchandise produceert. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Harley-Davidson op www.harley-davidson.com.

VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie en/of foto's , gelieve contact op te nemen met Myra Rooselaar
a.i. Marketing Manager Harley-Davidson Benelux
P.O. Box 317
2350 AH Leiderdorp
Tel: +31 (0)71 581 37 42
Mob: +31 (0)6 53 93 06 64
myra.rooselaar@harley-davidson.com

Check out the new model year 2008 models on
www.harley-davidson.com
www.buell.com

It's Time To Ride!

Dit bericht (inclusief eventuele bijlagen) is uitsluitend bestemd voor gebruik door de bedoelde ontvanger(s) en kan informatie bevatten die vertrouwelijk is, onder het zwijgrecht valt of anderszins juridisch beschermd is. Elk onbevoegd gebruik of verspreiding van dit bericht is verboden. Als u dit bericht per ongeluk hebt ontvangen, informeer de afzender dan onmiddellijk door deze e-mail te beantwoorden en alle exemplaren van het originele bericht te verwijderen. Bedankt voor uw medewerking.