Vrouwen nog steeds minder betaald dan mannen

09/07/2007 09:16



Lensink van Berkel BV




- Gemiddeld genomen verdienen mannen 18% meer dan vrouwen

- Hoogste uitschieter: vrouwelijk hoofd boekhouding verdient bijna 30% minder dan mannelijke collega

- Vrouwelijke manager kwaliteitszorg verdient 11,72% meer dan mannelijke collega

Amstelveen, 9 juli 2007 - Er blijft sprake van verschil in beloning tussen mannen en vrouwen in dezelfde functie. Gemiddeld genomen verdienen mannen 18% meer dan vrouwen. Wel is de salarisstijging voor vrouwen dit jaar hoger (3,53%) dan die van de mannen (3,39%). Dit blijkt uit de Beloningsindex 2007, het jaarlijks terugkerende en snelstgroeiende beloningsonderzoek van ADP Nederland en Mercer Human Resource Consulting. Het onderzoek naar de salarisverhoudingen en arbeidsvoorwaarden in Nederland betreft meer dan 100 verschillende functies van (middel)grote bedrijven en instellingen. Dit jaar namen meer dan 500 organisaties deel aan het onderzoek. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in de Beloningsmonitor 2007.

Verschil mannen en vrouwen
Mannen verdienen gemiddeld 18% meer dan vrouwen. Ook al stijgen vrouwen meer in het salaris dan mannen, er is nog steeds een groot verschil in het salaris. Over de oorzaken van deze loonongelijkheid wordt veel gespeculeerd. Een eenduidige verklaring valt niet te geven. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat er geen enkel onderzocht verband, zoals opleiding of leeftijd, van invloed is op deze verschillen.
In bepaalde functiefamilies is ook te zien dat er meer vrouwen dan mannen werken en andersom. Met name in de functiefamilies personeelszaken en ondersteuning (zoals secretaresse, officemanager e.d.) werken relatief meer vrouwen dan mannen. In de functiefamilies ICT en techniek & onderhoud werken relatief meer mannen dan vrouwen.

Verschillen per functie
Het grootste verschil tussen mannen en vrouwen, in het voordeel van de man, is te vinden in de functie van hoofd boekhouding. Het hoofd boekhouding (47.200 euro) verdient 29,32% meer dan zijn vrouwelijke collega (36.500 euro). Er zijn echter ook functies waar vrouwen meer verdienen dan mannen. Zo verdient een vrouwelijke manager kwaliteitszorg (61.000 euro) 11,72% meer dan haar mannelijke collega (54.600 euro). Er is uitgegaan van het basissalaris (op mediaanniveau) dat bestaat uit het overeengekomen bruto jaarsalaris, inclusief vakantiegeld, eventuele 13e maand en vaste bonus.

Stijgingspercentages
Mannelijke proces engineers en vrouwelijke hoofden boekhouding hebben het hoogste salarisstijgingspercentage, beide stijgen 4,68%. Goede tweede en derde bij de mannen zijn de medewerker helpdesk met 4,64% en de medewerker salarisadministratie met 4,58%. Bij de vrouwen komen de telemarketeer met 4,24% en de communicatiemedewerker met 4,21% als tweede en derde uit de bus.
De laagste salarisstijging van de mannen heeft de senior onderzoeker met 1,84%. Bij de vrouwen is dit de inkoper met 2,06%.
Wanneer er naar regio's wordt gekeken, kunnen we zien dat in de regio Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant, Zeeland) de mannen het hoogste salarisstijgingspercentage hebben (3,63%). Voor de vrouwen daarentegen is de salarisstijging het hoogst in Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe), 4%.

De Beloningsindex
De Beloningsindex is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beloningsstatistiek en wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van ADP Nederland en Mercer Human Resource Consulting. De resultaten van het onderzoek, uitgesplitst voor meer dan 100 veelvoorkomende functies in Nederland, verschijnen in de Beloningsmonitor, een uitgave van Performa Uitgeverij. Aan de Beloningsindex werkten dit jaar meer dan 500 (middel)grote organisaties in diverse industrieën en bedrijfstakken mee. Voor meer informatie zie www.beloningsindex.nl.

ADP Nederland
Meer dan een miljoen werknemers in Nederland krijgen iedere maand hun loonstrook van ADP Nederland BV. Hun aantal stijgt ieder jaar. ADP groeit namelijk gestaag en kent steeds meer grote organisaties als klant. ADP ontwikkelt al 50 jaar systemen en services voor salaris-, benefits- en personeelsadministraties én verzorgt de verwerking daarvan in het eigen, uitstekend beveiligde, computercentrum. In Nederland is ADP veruit het grootste bedrijf met dit specialisme.
ADP Nederland BV is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Amerikaanse concern Automatic Data Processing Inc. Wereldwijd heeft ADP 570.000 klanten en verwerkt voor meer dan 32 miljoen werknemers salarissen. De mondiale omzet bedraagt ruim 7 miljard US-dollar.
Kijk voor meer informatie ook op www.adp.nl en www.adp.com

Mercer Human Resource Consulting
Mercer Human Resource Consulting is een mondiaal bedrijf dat werkt aan het optimaliseren van de werkgever-werknemersrelaties bij haar klanten. Mercer adviseert haar klanten op het gebied van employee benefits. Wereldwijd heeft Mercer meer dan 15.000 werknemers in 42 landen in dienst. In Nederland werken bijna 400 mensen in Amstelveen, Rotterdam, Arnhem, Groningen en 's-Hertogenbosch. Mercer is onderdeel van de Mercer Consulting Group, een volledige dochteronderneming van Marsh and McLennan Companies, die aan de beurzen van New York, Chicago, Pacific (San Francisco) en Londen staat genoteerd (tikkersymbool: MMC).