Frits Wester kiest voor Stichting Hulphond

09/07/2007 13:48



Stichting Hulphond




Parlementair verslaggever Frits Wester is lid geworden van het Comité van Aanbeveling van Stichting Hulphond. Zijn eerste ontmoeting met een hulphond maakte zoveel indruk dat hij zich actief wil inzetten voor de organisatie.

Frits Wester is al ruim twintig jaar bekend met de Nederlandse politiek. Na diverse functies binnen het CDJA, de christen-democratische jongerenorganisatie, werd hij fractievoorlichter van het CDA. Sinds 1994 is Wester parlementair verslaggever van het RTL Nieuws.

Tijdens een afscheidsreceptie van een aantal kamerleden werd Wester getroffen door de aanblik van een hulphond. In gesprek met de bazin verbaasde hij zich over wat een hulphond allemaal doet. Onder de indruk van hun samenwerking schreef hij er over in zijn column in de ANWB Kampioen, met als speerpunt de toegankelijkheidsproblemen die hulphondgebruikers ondervinden in bepaalde gebouwen, restaurants en het openbaar vervoer. Toen Stichting Hulphond hem uitnodigde lid te worden van het Comité van Aanbeveling hoefde hij niet lang na te denken: "De politiek moet zich bewust worden van het belang van hulphonden. Voor honden met zo'n belangrijke taak mag toch geen enkele belemmering bestaan!"

Frits Wester zal zich zowel voor als achter de schermen inzetten voor Stichting Hulphond.

Stichting Hulphond leidt hulphonden op en stelt deze kosteloos ter beschikking aan mensen met een lichamelijk of auditieve beperking of epilepsie. De financiële middelen worden verkregen van donateurs, sponsors, serviceclubs, subsidiënten en uit giften, nalatenschappen en collectes.


http://www.hulphond.nl