Oranje Fonds besteedt ruim 450.000 euro aan samenleving Flevoland

09/07/2007 16:03



Oranje Fonds




Het Oranje Fonds stelde het afgelopen jaar ruim 450.000 euro ter beschikking aan 29 projecten in de provincie Flevoland. Deze projecten leveren een bijdrage aan een betrokken samenleving en het bevorderen van sociale cohesie.

Naast bijdragen voor renovatie en inrichting van buurtcentra, dorpshuizen en peuterspeelzalen, ondersteunde het Oranje Fonds ook andere bijzondere projec-ten in Flevoland. Zo ontving Stichting voor Vluchtelingen en Nieuwkomers Lely-stad 105.000 voor het geven van taallessen aan huis aan geïsoleerde allochtone vrouwen. 50.000 euro ging naar de creatie van een ontmoetingsplek voor kinde-ren en jongeren in Zeewolde. In Almere kon Stichting Bombarie met 5.000 euro hun culturele buurtfestival organiseren. Projecten waardoor mensen elkaar ont-moeten en een plek vinden in de samenleving.

In 2007 investeert het Oranje Fonds extra in maatjesprojecten. Dit is een verza-melnaam voor alle projecten waarbij een vrijwilliger 1-op-1 gekoppeld wordt aan een deelnemer en gedurende enige tijd als coach, mentor of maatje optreedt. Onder de noemer 'De Beste Maatjes' zet het Oranje Fonds groots in op het sti-muleren en versterken van deze projecten. De komende vier jaar is hiervoor 16 miljoen euro beschikbaar.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar be-steedt het ongeveer 22 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samen-leving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samen-leving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Màxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.