Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Lekker lezen doe je deze zomer in de trein

Op 2 juli is de campagne Zomerlezen van Stichting CPNB van start gegaan, waarbij lezers via posters op NS-stations en bij benzinestations langs de snelwegen worden gestimuleerd om tijdens de zomervakantie boeken te lezen. In het kader van deze campagne biedt NS als hoofdsponsor deze zomer een aantal uitgeverijen de mogelijkheid het lezen van boeken in de trein te stimuleren. Graag nodigen wij u uit bij een van deze evenementen aanwezig te zijn.

Dinsdag 10 Juli: Grote flirtactie in de trein
Op de eerste dag aandacht voor Nederlandse chicklit. In deze boeken staat het vinden van 'de ware' centraal. Daarom is er een speciale flirtcoach aanwezig en worden singles aangemoedigd om met elkaar te flirten o.a. door het uitdelen van polsbandjes. Ook is het mogelijk om Nederlandse chicklit auteurs Mariëtte Middelbeek en Anita Verkerk in de trein te ontmoeten of in de coupé een van de door hen geschreven chicklit-boeken te lezen.

Traject Schiphol - Utrecht.
Uitgeverij: Zomer & Keuning

Woensdag 11 juli: Scrabbelen in de trein
De nieuwe roman Spel van Stephan Enter wordt werkelijkheid in de trein. In de trein wordt scrabble gespeeld, kunnen reizigers meedoen aan een wedstrijd om het langste woord met de hoogste letterwaarde neer te leggen en leest Stephan Enter voor uit zijn nieuwe boek. In dit boek staat in elk hoofdstuk een spel centraal. In het hoofdstuk Scrabble reist Norbert de hoofdpersoon samen met zijn grootmoeder op vakantie met de trein naar Zwitserland. In de trein spelen ze samen Scrabble.

Traject: Amsterdam - Maastricht
Uitgeverij: Van Oorschot

Donderdag 12 juli: Uitdelen Libelle Bookazines in de trein Op deze dag wordt een nieuw soort boeken gepromoot: bookazines. Bookazines zijn complete boeken in de vorm van een tijdschrift. Deze boeken zijn uitermate geschikt om in de trein te lezen, zelfs als de reiziger staand moet reizen. Tot nu toe kwamen o.a. bestsellers als De onderstrooom van Nicci French, De Paardenfluisteraar van Nicolaas Evans en Indische Duinen van Adriaan van Dis als Libelle Bookazine uit. In de trein worden deze en andere bookazines uitgedeeld aan de treinreizigers

Traject: Den Haag - Venlo
Uitgeverij: Boekerij

Zomerlezen in de trein' is een initiatief van Stichting CPNB en NS in het kader van de campagne Zomerlezen.

Zomerleescampagne
Voor de postercampagne Zomerlezen zijn helden van het witte doek lezend gefotografeerd op een voor hen belangrijke vakantieplek: Jeroen Krabbé (in zijn tuin in Amsterdam), Roeland Fernhout (in de trein onderweg naar Parijs), Carel Struyken (in Pasadena, Californië), Mimoun Oaissa (op de Tower Bridge in Londen) en Michiel Huisman (in de duinen van Wijk aan Zee). De foto´s zijn gemaakt door Morad Bouchakour, winnaar van de Zilveren Camera.

Noot voor de pers
Voor meer informatie over de precieze routes en tijden kunt u contact opnemen met Mayke van Keep, tel. 0297 564749 of 06 20489757.