Gemeente Beek


Live Earth Beek krijgt een vervolg

Beek, juli 2007

Live Earth is wereldwijd een succesvolle oproep gebleken om meer stil te staan bij het milieu en de klimaatveranderingen. Ook in Beek werden activiteiten in dit kader georganiseerd. Zon 50 belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik om de film An inconvenient truth van Al Gore in de Asta te komen bekijken. Het leverde een gezellig druk theatercafé op. Ook het CNME, Centrum voor Natuur en Milieu Educatie, en IVN Spaubeek waren van de partij om belangstellenden te informeren.

Live Earth Beek krijgt een vervolg

Burgemeester Cremers riep de aanwezigen op 7-7-07 te beschouwen als de start van de Beekse estafette voor een beter milieu. Die oproep werd door de aanwezigen onderschreven, waarna o.a. natuur- e.a. verenigingen en politieke partijen aangaven dit estafettestokje in ieder geval (mee) over te willen nemen. Al realiseert men zich wel dat het om een complex vraagstuk gaat, dat om een gefaseerde en gezamenlijke aanpak, evenals lange adem vraagt. Een estafette leent zich daar dus goed voor.

Bij monde van burgemeester Cremers heeft de Gemeente Beek in ieder geval beloofd dat dit najaar een workshop volgt. Want het gaat er niet alleen om dat wij ons bewust zijn van milieuproblemen, maar dat wij deze ook aanpakken. Zelf, lokaal, landelijk en internationaal. Via een dergelijke workshop kunnen we elkaars ideeën, kennis en ervaringen delen en beter benutten. Samen staan we tenslotte sterker. De Gemeente Beek daagt iedereen dus uit om mee te denken en doen voor een blijvend leefbare wereld: verenigingen, bedrijven, scholen, partijen en alle (individuele) inwoners van Beek.