Gemeente Zandvoort


Speciale dienstverleningsovereenkomst Zandvoort, Bloemendaal en Bennebroek

(10 juli 2007)

ICT-Wethouder M. Bierman (hier op foto links) controleert onder toeziend oog van projectleider A. van der Meulen de speciale dienstverleningsovereenkomst Bennebroek-Bloemendaal-Zandvoort. Een uur later zette locoburgemeester W. Tates de vereiste handtekening, waarmee de overeenkomst van kracht werd. Weer een paar uur later kwam de eerste informatie uit het systeem. Een aanvraag uit Bloemendaal die keurig was afgehandeld. Het gaat om een tijdelijke samenwerking.

Nieuwe wet
Het heeft alles te maken met de komst van de Wet Kenbaarheid Publiekrechtelijke Beperkingen, die 1 juli ingaat. Dat betekent voor alle mensen die langs komen bij de gemeente dat zij informatie krijgen over de toestand van een pand of een ander onroerendgoedobject, bijvoorbeeld of het een Rijksmonument is, of er op het gebruik van het pand een beperking rust, of dat er een bezwaar of beroepsprocedure gaande is. Best wel handige informatie voor al die mensen die een pandje in Zandvoort willen kopen. En zeker nu de gemeente aan de slag gaat in het Middenboulevardgebied en inderdaad op verschillende panden een beperking legt. Dat moet natuurlijk bekend zijn.

Regionale samenwerking
Gemeente Zandvoort heeft veel werk verzet om de Wet Kenbaarheid Publiekrechtelijke Beperkingen goed in te voeren. De gemeenteraad van Zandvoort heeft daarvoor de financiële middelen beschikbaar gesteld. Dat heeft geleid tot het gewenste resultaat. Gemeenten Bloemendaal en Bennebroek willen daarvan profiteren. In het kader van de toenemende regionale samenwerking staat de deur natuurlijk wagenwijd open.

Tijdelijk
Het verzoek van de gemeente Bloemendaal en Bennebroek is om gebruik te kunnen maken van de door de gemeente Zandvoort aangeschafte en geïnstalleerde applicatie alsmede het registreren van besluiten in deze applicatie door de (tijdelijke) WKPB/BAG-beheerder. Vooralsnog gaat het om een tijdelijke dienstverleningsovereenkomst: tot 1 januari 2008 zullen er nog heel wat Bloemendaalse en Bennebroekse aanvragen via het Zandvoortse systeem beantwoord worden.