Unicef Persservice

Unicef vraagt 5 miljoen US dollar voor hulp slachtoffers Pakistan

9 juli 2007, Islamabad - Unicef vraagt 5 miljoen US dollar om direct hulp te kunnen bieden aan slachtoffers van de recente overstromingen in Pakistan. Als gevolg van de cycloon Yemyin zijn grote delen van de de deelstaten Baluchistan en Sindh onder water komen te staan. Naar schatting zijn 1,5 miljoen mensen getroffen door deze natuurramp.

Door de overstromingen staan dorpen onder water en zijn wegen en bruggen beschadigd geraakt. Hierdoor is het getroffen gebied moeilijk toegankelijk. Unicef heeft aan de regering van Baluchistan onder meer waterzuiveringsmiddelen, zeep, tenten, dekens, jerrycans, medicijnen en 50 ton Unimix - een zeer voedzame pap voor vrouwen en kinderen - verstrekt. Unicef heeft al eerder twee emergency health kits naar de zwaarst getroffen districten gestuurd. In elke kit zitten medische voorraden waarmee 20.000 mensen drie maanden kunnen doen.

Naast directe noodhulp als het bieden van tijdelijk onderdak, medische zorg en medicijnen, schoon drinkwater en voedselpakketten, zal een onderzoeksteam van de VN inventariseren welke hulp voor kinderen op de lange termijn nodig is. Belangrijke aandachtspunten zijn daarbij het opzetten van (tijdelijke) scholen en het bieden van medische hulp.


* * * *