Deelgemeente Charlois Rotterdam

Sporen in het park

De aanwezigheid van Circus Althoff op het terrein tussen kinderboerderij de Molenwei en landhuis de Oliphant heeft aanzienlijke schade opgeleverd aan het Zuiderpark.

Een aantal weken geleden streek Circus Althoff neer op het terrein tussen kinderboerderij de Molenwei en landhuis de Oliphant. Het circus wilde een aantal weken vanaf deze locatie voorstellingen verzorgen. De aanvraag voor een vergunning was echter nog in behandeling. Desalniettemin zette Circus Althoff de tenten op, voerde de dieren aan en plaatste trailers op het terrein. Hierbij maakte het circus geen gebruik van rijplaten waardoor er nu diepe sporen zijn getrokken in het gras. Rijplaten zijn bij zowel mooi als slecht weer verplicht.

De verantwoordelijkheid ligt dan ook te allen tijde bij de gebruiker van het terrein. Door het terrein intensief te gebruiken zonder voorzorgsmaatregelen te nemen, is er nu een flinke schade ontstaan. Deze wordt geschat op ongeveer 10.000 euro. Zodra het weer verbetert start Gemeentewerken met de herstelwerkzaamheden. Na de reparatie zal het ongeveer nog zes weken duren voordat het terrein weer in goede staat is. De schade wordt verhaald op de eigenaar van het circus.

De deelgemeente is niet gelukkig met het gebruik van dit deel van het Zuiderpark voor soortgelijke evenementen. Momenteel worden voorbereidingen getroffen de zogenoemde Vaanweide ten oosten van Ahoy, de voormalige voetbalvelden van Zwart Wit 28, te ontwikkelen als evenemententerrein.
Met de ervaring van afgelopen weken betwijfelt het dagelijks bestuur of het circus volgend jaar terugkeert in Charlois. Mocht er een verzoek binnen komen wordt er uiteraard zorgvuldig naar gekeken.