Gemeente Strijen


Burgemeester Klijs wordt postbode

(05-07-2007) STRIJEN - Woensdag 11 juli aanstaande kruipt burgemeester Jac Klijs in de huid van een postbode. De eerste burger van Strijen bezorgt dan hoogst persoonlijk het allereerste digitaal bestelde uittreksel aan huis. ,,We zijn blij dat de Strijenaar de uitbreiding van onze digitale dienstverlening waardeert en er ook daadwerkelijk gebruik van maakt,'' aldus de tevreden burgemeester.

Om zijn waardering te tonen voor de positieve instelling waarmee de Strijenaar met de nieuwe digitale dienstverlening omgaat, wilde burgemeester Klijs hier persoonlijk iets tegenover stellen. Vandaar dat hij woensdag 11 juli in vol `postornaat', inclusief postfiets met dito tassen, persoonlijk het eerste digitaal bestelde uittreksel in het dorp aflevert. Het eerste exemplaar werd besteld door mevrouw Marjan Kersbergen, woonachtig aan de Schelpweg in Strijen. Sinds de invoering, twee weken geleden, hebben inmiddels een vijftal inwoners hun uittreksel langs de digitale weg besteld én betaald.

Mede door de invoering van de nieuwe functie is de website van de gemeente Strijen de voorbije weken de top tien van beste gemeentelijke digitale gemeentepagina's genaderd. De Strijense site steeg op de ranglijst van gemeenten, kleiner dan 25.000 inwoners, met maar liefst veertig plaatsen naar de dertiende plaats. Door de nieuwste digitale ontwikkelingen hoeft de Strijenaar op dit moment niet meer naar het gemeentehuis voor de meest gangbare uittreksels. Dit kan volledig vanuit huis via de eigen computer worden geregeld. Zowel het bestellen als de betaling gebeurt digitaal. Momenteel worden op deze wijze een 15-tal verschillende uittreksels aangeboden. Op termijn kunnen inwoners echter ook bijvoorbeeld hun vergunningaanvragen en verhuizingen geheel digitaal regelen.