Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING
Utrecht, 6 juli 2007

Rouvoet ontvangt actieplan

Verdere professionalisering in de jeugdzorg

Professionals in de jeugdzorg die werken met jeugdigen en hun ouders doen belangrijk werk en dragen hierbij grote verantwoordelijkheden. Bij de uitvoering van dit werk hebben ze alle steun nodig. De branche wil meer aandacht schenken aan het toerusten en faciliteren van deze professionals. De afgelopen maanden is door de MOgroep Jeugdzorg, De HBO-raad, beroepsverenigingen (NIP, NVO, NVMW en Phorza), het Landelijk Cliëntenforum Jeugdzorg en met ondersteuning van het Nederlands Jeugdinstituut een actieplan opgesteld voor verdere professionalisering van de jeugdzorg.

De voorzitter van de stuurgroep, Ella Kalsbeek, biedt op 11 juli het actieplan aan aan minister Rouvoet van Jeugd en Gezin. U bent van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn op:

11 juli van 11.30 tot 12.30 uur in Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag.

Tijdens de bijeenkomst presenteert Ella Kalsbeek de hoofdlijnen van het actieplan. Hierna belichten aankomende, startende en al langer werkende professionals wat het actieplan voor hun beroepsuitoefening kan betekenen.

Vervolgens vindt de aanbieding van het actieplan aan de minister plaats en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wilt u aanwezig zijn bij deze aanbieding of heeft u meer vragen dan kunt u contact opnemen met Het Nederlands Jeugdinstituut via de mail pers@nji.nl of de afdeling Communicatie 030 - 230 63 49.