Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 6 juli 2007

Persbijeenkomst over herziening van het ontslagrecht

Woensdag 11 juli 2007, 14:00 - 16:00 uur

Het Hugo Sinzheimerinstituut voor Arbeid en Recht van de Universiteit van Amsterdam organiseert op woensdag 11 juli van 14.00 tot 16.00 uur een bijeenkomst voor journalisten over de voorstellen tot herziening van het ontslagrecht. De bijeenkomst zal plaatsvinden in de juridische faculteit van de Universiteit van Amsterdam, de Oudemanhuispoort. Zie voor een routebeschrijving www.jur.uva.nl . De zaal zal later bekend worden gemaakt.

De bijeenkomt zal worden geleid door Prof. dr. J.M. van Slooten en Prof. dr. E. Verhulp, beiden aan de UvA verbonden als hoogleraar Arbeidsrecht.

Een dergelijke bijeenkomst acht het Hugo Sinzheimerinstituut nuttig omdat na veelvuldige vragen van journalisten inmiddels een goed inzicht is ontstaan in de vragen die het voortstel met zich meebrengt en de valkuilen in verslaglegging over dit onderwerp. De bijeenkomst is er niet op gericht (directe of indirecte) publiciteit te generen, maar om het voorstel in een deugdelijk juridisch kader te plaatsen en toe te lichten, en zodoende de berichtgeving over dit politiek en maatschappelijk belangrijke vraagstuk verder te helpen .

Na een korte inleiding over het huidige ontslagrecht en de (vele) gebreken daarvan en de gevolgen van die gebreken voor de arbeidsmarkt en de economie, zullen de sprekers ingaan op de inhoud van de wijzigingsvoorstellen, en deze plaatsen in het juiste juridische kader. De bijeenkomst zal informeel zijn, zodat er alle ruimte is voor vragen, opmerkingen en discussie is.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, wilt u zich wel aanmelden per email op het volgende adres (M.J.Jongste@uva.nl) ?


Locatie

Oudemanhuispoort
Oudemanhuispoort 4-6
1012 DL Amsterdam
Bron: hsi