Ingezonden persbericht


Radio Digitaal: meer dan 1 miljoen

In één maand tijd 1.022.059 keer beluisterd

Hilversum 11 juli 2007 - De afgelopen maand heeft Radio Digitaal een nieuwe mijlpaal bereikt. In juni werden de elf radiozenders meer dan één miljoen keer beluisterd. Steeds meer mensen kiezen dus thuis of op kantoor voor Radio Digitaal, met een breed aanbod van vaste kanalen en tijdelijke zenders die speciaal zijn gericht op een evenement of jaargetijde, bijvoorbeeld EK21 Radio of Zomerradio.

Innovatie van distributie en inhoud
Radio Digitaal startte in april 2006 met acht nieuwe radiostations, toen nog alleen te beluisteren via radiodigitaal.nl. Inmiddels zijn er al elf verschillende zenders en is de distributie van Radio Digitaal uitgebreid met mini-players, een webgadget en doorgifte via Nederland.fm. Om luisteraars een brede keuze te bieden blijft het aanbod van zenders groeien..Voor het einde van het jaar bestaat Radio Digitaal uit veertien vaste zenders en enkele tijdelijke themakanalen. Ook de content van de zenders blijft zich ontwikkelen. EK21 Radio, het speciale kanaal rondom het EK onder de 21 jaar was bijvoorbeeld de enige radiozender waar een integraal radioverslag te horen was van de wedstrijden van Jong Oranje.

Radiomakers
Radio Digitaal is uniek in Nederland. Alle stations die je kunt luisteren via de website worden in eigen beheer bedacht, geproduceerd en geëxploiteerd. Daarnaast maakt Radio Digitaal ook radiostations voor externe organisaties en bedrijven, zoals Puma en Rexona. Radio Digitaal is de eerste partij in Nederland die op deze manier op maat gemaakte radio aanbiedt.

Keuze van de luisteraar
Bij alle stations van Radio Digitaal is de mening van de luisteraar belangrijk. Je hebt inspraak op de playlist door je stem uit te brengen op de gedraaide muziek. Via de suggestielijst op www.radiodigitaal.nl kunnen ook platen worden toegevoegd die nog niet op de playlist staan.

Radio Digitaal
Radio Digitaal is bestemd voor iedereen die op zijn werk of thuis via de computer naar muziek wil luisteren. Het is het eerste echte kwalitatieve commerciële internet radioplatform van Nederland. Tien verschillende muziekzenders met 24 uur per dag tophits uit diverse muziekstromingen. Radio Digitaal bestaat uit: Power FM, JFK, Hits 4 Kids, 538 Non Stop 40, Real Rock Radio, 538 Dance Department, Love Radio, Flashback Radio. Jumpstyle Radio en Aprés Ski Radio Kijk voor meer informatie op www.radiodigitaal.nl. Radio Digitaal: alle muziek op één adres.

Radio Digitaal.nl maakt deel uit van de Talpa Media Groep