Gemeente Brunssum

Openbarebekendmakingen deze week (11- 18 juli 2007)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elke week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Aanvraag reguliere bouwvergunning / reguliere bouwvergunning, eerste fase / lichte bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ontvangen van:


- E.M. Vieira, voor het gedeeltelijk vergroten van een woonhuis op het perceel Schubertstraat 12 (datum indiening: 22-06-2007);


- R.E.E. Augustinus, voor het geheel oprichten van een zwembad op het perceel Wenckebachstraat 58 (datum indiening: 22-06-2007);


- R. Folkeringa, voor het geheel plaatsen van een opbouwzwembad op het perceel Fazantlaan 3 (datum indiening: 27-06-2007);


- H.G. Ratzer, voor het geheel plaatsen van een zwembad op het perceel Julianastraat 54 (datum indiening: 27-06-2007);


- Openbare Golf Bv, voor het gedeeltelijk veranderen van de constructie (verzoek tot legalisering) op het perceel Rimburgerweg 52 (datum indiening: 29-06-2007);


- C.W.R. de Jong, voor het geheel plaatsen van een erfafscheiding op het perceel Rimburgerweg 11 (datum indiening: 13-06-2007);

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende aanvraag om reguliere bouwvergunning, eerste fase is ontvangen van:


- J.J.H. Hellenbrand, voor het gedeeltelijk vergroten van het bedrijfspand op het perceel Molenvaart 2 (datum indiening: 03-07-2007);

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ontvangen van:


- J.M.A.H. Meijer, voor het oprichten van een tuinhuis/garage op het perceel Maastrichterstraat 142 (datum indiening: 22-06-2007);


- A.J. Cornelissen, voor het geheel plaatsen van een carport op het perceel Bonifaciusstraat 1 (datum indiening: 22-06-2007);


- R.J.A. Claessen, voor het geheel plaatsen van een carport op het perceel Klingbemden 8 (datum indiening: 25-06-2007);


- I.J.H. Boekhorst, voor het plaatsen van een prefab zwembad op het perceel Wieenweg 31 (datum indiening: 29-06-2007);


- H.P. Hendrix, voor het veranderen van de aanbouw aan de achtergevel op het perceel P C Hooftstraat 11 (datum indiening: 29-06-2007);


- P.F. Wolters, voor het gedeeltelijk vergroten van de woonkamer op het perceel Akerstraat 113 (datum indiening: 02-07-2007);


- R.J. Tokarski, voor het gedeeltelijk vergroten van een woonhuis op het perceel Trichterweg 163 (datum indiening: 02-07-2007);

Zij die de betreffende aanvragen wensen in te zien kunnen hiertoe telefonisch een afspraak maken. U kunt daarvoor bellen met het loket Vergunningen, telefoon (045) 527 85 59.

Brunssum, 11 juli 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

EU-geluidsbelastingkaarten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Brunssum maken bekend dat zij op 29 mei 2007 onder nummer 2007/7376 een geluidsbelastingkaart voor hun grondgebied hebben vastgesteld als bedoeld in artikel 118 van de Wet geluidhinder.

Deze kaart ligt voor een ieder vanaf 11 juli 2007 ter inzage gedurende een periode van acht weken in de gemeentewinkel, loket Vergunningen van het gemeentehuis (maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur) en alsmede op woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur).

De kaart kunt u eveneens hier raadplegen.

De verplichting tot het opstellen van een geluidsbelastingkaart is opgenomen in artikel 118 van de Wet geluidhinder en vloeit voort uit de implementatie van de Europese Richtlijn omgevingslawaai in Nederland. Op de geluidsbelastingkaart is voor het jaar 2006 de geluidsbelasting aangegeven die veroorzaakt wordt door wegverkeer, industrie en luchtvaart. Ook wordt duidelijk gemaakt hoeveel geluidsgevoelige objecten, geluidsgevoelige terreinen en stille gebieden er zijn en hoeveel bewoners van woningen in een bepaald gebied aan bepaalde waarden van de geluidsbelasting worden blootgesteld.

Tegen de vaststelling van kaart is geen bezwaar of beroep mogelijk. De kaart is de basis voor het actieplan dat burgemeester en wethouders medio 2008 moeten opstellen. In dit plan staat het geluidsbeleid voor de periode 2008-2013. Centraal in het plan staan de zogenaamde plandrempels. Als de geluidsbelasting hoger is dan de plandrempel, worden ook de voorgenomen maatregelen aangegeven waarmee de overschrijdingen ongedaan kunnen worden gemaakt. Het ontwerp van dit plan zal in het voorjaar van 2008 worden gepubliceerd, waarbij iedereen zijn zienswijze daarover naar voren kan brengen.

Brunssum, 11 juli 2007

---

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken ingevolge het bepaalde in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer bekend dat zij een kennisgeving hebben ontvangen zoals bedoeld in het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer van Darren Investments B.V. ten behoeve van een inrichting gelegen aan de Watermolen 11, alhier.

Brunssum, 11 juli 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens ondermandaat,

clusterhoofd vergunningen,

W.H.J. Delahaye

---

Aanvraag bouwvergunning / verzoek om vrijstelling

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum maakt bekend, dat de navolgende aanvraag bouwvergunning is ontvangen van:

G.A.J. Reumkens, voor het oprichten van een manage gelegen Akkerweg 5a alhier.

Daar het bouwwerk in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan, kan slechts een bouwvergunning worden verleend nadat het college van Burgemeester en Wethouders ingevolge de desbetreffende bepalingen van het vigerende bestemmingsplan vrijstelling heeft verleend.

Voornoemde aanvraag zal met ingang van 12 juli 2007 gedurende vier weken in de gemeentewinkel, Lindeplein 1, loket vergunningen, voor belanghebbenden ter inzage liggen.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele bedenkingen tegen het bouwplan schriftelijk bij het college van Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

Brunssum, 11 juli 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum.
---

Verzoek om vrijstelling / aanvragen bouwvergunningen

Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Brunssum maakt bekend, dat de navolgende aanvragen bouwvergunning zijn ontvangen van:

1. De heer H.N.H. Dresschers, voor het vergroten van de woning gelegen Merkelbeekerstraat 35;

2. De heer E.J. Leijssennaar voor het vergroten van de woning gelegen Servatiusstraat 6 alhier.

Daar de bouwwerken in strijd zijn met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan, kan slechts bouwvergunning worden verleend nadat het college van Burgemeester en Wethouders ingevolge artikel 19 derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling heeft verleend.

Voornoemde aanvragen zullen met ingang van 12 juli 2007 gedurende zes weken in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, Lindeplein 1, voor eenieder ter inzage liggen.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het bouwplan schriftelijk dan wel mondeling bij het college van Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren brengt kan daartoe tijdens de openingstijden, contact opnemen met de medewerkers van het front-office, bouwen. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wilt brengen.

Brunssum, 11 juli 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Inspraakprocedure "Vrijstellingenbeleid bijbouwen bij woningen"

Bij besluit van 3 juli 2007 is het college van Burgemeester en Wethouders akkoord gegaan met het vrijstellingenbeleid voor het bijbouwen bij woningen.

Het beleid geeft weer in welke gevallen vrijstelling wordt verleend indien een aangevraagd bouwwerk bij een bestaand woongebouw in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan. Het beleid vervangt het bestemmingsplan niet, maar wellicht dat in de toekomst bepaalde beleidsregels integraal worden opgenomen in het desbetreffende vigerende bestemmingsplan.

Het vrijstellingenbeleid heeft alleen betrekking op vrijstellingen ex artikel 15 (binnenplanse) en artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Doel van dit beleid is om de bouwvergunningsprocedure te versnellen en duidelijkheid te geven omtrent de maximale bijbouwmogelijkheden. Uiteraard dienen vrijstellingsprocedures alsnog te worden gevoerd, want dit is immers wettelijk bepaald. Echter de afweging om wel of geen vrijstelling te verlenen kan sneller worden gedaan en vindt dan ook plaats op grond van vaststaande en voor iedereen gelijke criteria.

Voordat het vrijstellingenbeleid in werking treedt wensen wij u de mogelijkheid te bieden een reactie omtrent dit beleid naar voren te brengen.

Voornoemde aanvraag zal derhalve met ingang van 12 juli 2007 gedurende zes weken in de gemeentewinkel, Lindeplein 1, balie Vergunningen, voor eenieder ter inzage liggen.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele inspraakreacties terzake het vrijstellingenbeleid schriftelijk dan wel mondeling bij het college van Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van reacties. Degene die mondeling een reactie naar voren wenst te brengen kan daartoe tijdens de openingstijden, contact opnemen met de medewerkers van de gemeentewinkel, balie bouwen en wonen. De behandelend ambtenaar neemt dan vervolgens weer contact met diegene op.

Na afloop van de inspraakprocedure zal het college een definitief besluit nemen omtrent de inwerkingtreding van het beleid en uiteraard worden ook uw reacties betrokken bij de besluitvorming.

Brunssum, 11 juli 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brunssum
---

Mandatering Bbz en Ioaz

Ingevolge de bepalingen van de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht wordt bekendgemaakt dat het Dagelijks Bestuur van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Brunssum, Onderbanken en Landgraaf (ISD BOL) in zijn vergadering van 28 juni 2007 de bevoegdheid tot het nemen van besluiten in het kader van de Bbz (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen) en de Ioaz (Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen) met ingang van 1 januari 2007 heeft gemandateerd aan het college van B&W van de gemeente Maastricht, met submandaat aan de unitleider sociale zekerheid van de gemeente Maastricht. De uitvoering van de genoemde regelingen is in handen van Tripool Zelfstandigenloket, onderdeel van de gemeente Maastricht.

Inzage in dit besluit is mogelijk in de gemeentewinkel van de gemeente Brunssum, Lindeplein 1, Brunssum. Zij die dit wensen kunnen tegen betaling van de legeskosten afschriften verkrijgen.

Brunssum, 11 juli 2007.

---