Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rising Stars winnaars uit regio Rotterdam & Delft bekend

Delft, 11 juli 2007 --- In het Meisjeshuis te Delft hebben vorige week vijf jonge en ambitieuze ondernemers hun technologieën en businessplannen gepresenteerd. Patrick Dekker, voorzitter van de jury en directeur van HintTech Software, reikte de prijs uit aan de winnaar Ian Miller van INITIaan de winnar Ian Millaer van Init88.

INITI8 maakt software gericht op het oplossen van logistieke knelpunten in bedrijfskritische situaties. Door het gebruik van deze software worden veel kosten bespaard in complexe logistieke processen, onder meer bij de minutieuze planning van het laden lossen van de dagelijks honderden schepen in de haven van Rotterdam. Hier is de software geïmplementeerd en operationeel. INITIaan de winnar Ian Millaer van Init88 richt zich niet alleen op de wereldwijde havenindustrie, maar ook op de zorg- en bouwsector.

De tweede prijs ging naar Scense B.V., leverancier van een unieke desktop beheer tool. Met deze tool wordt real-time centraal beheer van alle werkplekken en applicaties mogelijk gemaakt. De derde prijs was voor BackupAgent B.V., een toonaangevende leverancier van online backup software.

De regionale Rising Star verkiezingen zijn een onderdeel van de Deloitte Fast 50 en worden georganiseerd tezamen met ABN AMRO en de drie Technische Universiteiten: Universiteit Twente, TU Eindhoven en TU Delft. De Rising Star is de jaarlijkse verkiezing van jonge 'high potentials' onder de technologiebedrijven in Nederland die nog geen 5 jaar bestaan. De winnaars van de regionale verkiezingen gaan 30 augustus strijden om de landelijke titel op Kasteel De Vanenburg te Putten. De jury zal dan de opvolger van IceMobile kiezen, de winnaar van 2006.

"De Rising Star verkiezing is een geweldig podium voor jonge entrepreneurs om te laten zien wat ze hebben bereikt en wat hun ambities zijn voor de toekomst", zegt juryvoorzitter Patrick Dekker. "Daarnaast brengt het hen ook in de gelegenheid om te sparren met ervaren ondernemers en investeerders.", aldus Dekker.

"Het ondernemerschap en enthousiasme van de genomineerden spelen voor de jury een grote rol in het bepalen van de winnaar. Je kunt prachtige technologie ontwikkelen maar je moet het ook kunnen verkopen. Daarnaast zijn doorzettingsvermogen en visie cruciaal voor succes, ook dat zijn belangrijke elementen voor de jury om naar te kijken", aldus Dekker.

Deeplinks:
Fast 50 Foundation: www.fast50.nl
Initi8: www.initi8.nl
Scensce B.V.: www.scense.nl
BackUpAgent B.V.: www.backupagent.com
Patrick Dekker: www.hinttech.nl

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Maartje van OeverenAnke van Heerebeek
T: 020-4210565
E: anke@l-dj.nl