Koninklijk Horeca Nederland

Key voor strandpaviljoens in Scheveningen

Persbericht 11 juli 2007
Keurmerk voor schone, energiebewuste en duurzame bedrijven Green Key voor strandpaviljoens in Scheveningen Scheveningen, 11 juli 2007 - Op 18 juli a.s. vindt de uitreiking van het Europese milieukeurmerk Green Key plaats aan twee Scheveningse strandpaviljoens: Zeezicht en De Waterreus. De uitreiking vindt plaats in het bijzijn van de Gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, de heer Martin Huls. De bijeenkomst is bij Strandpaviljoen Zeezicht te Scheveningen op woensdag 18 juli 2007 van 16.00 tot 18.00 uur. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De uitreiking is voor de Zuid-Hollandse ondernemers de afronding van deelname aan een landelijke pilot van 4 provincies en het Ministerie van Economische Zaken. In totaal hebben tien strandpaviljoens meegedaan aan een traject om kosten te besparen (op energie en afval) en om de bedrijfsvoering duurzamer te maken. NORT Zuid-Holland heeft op verzoek van de provincie in deze landelijke pilot geparticipeerd.

De uitreiking van de Green Key geeft aan dat deze Zuid-Hollandse strandpaviljoens voldoen aan de criteria van dit keurmerk en dus doorgaan voor schone, energiebewuste en duurzame bedrijven. Iets om trots op te zijn en een voorbeeld voor anderen.

Het programma:
16.00 uur Welkom Tom van Dijk (bestuurlid NORT Zuid-Holland) 16.10 uur Green Key Gerd Jan Korte (bestuurslid Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit)
16.20 uur Duurzaamheid in Agenda Vrije Tijd Martin Huls (Gedeputeerde Provincie Zuid-Holland)
16.30 uur Uitreiking certificaten Martin Huls, Gerd Jan Korte 16.40 uur Reactie ondernemers Peter van den Assem (Zeezicht), Monique Groenenboom (De Waterreus)
16.50 uur Borrel

NORT Zuid-holland; Kwaliteit in horeca, watersport en recreatie Kernbegrippen voor de toekomst van toerisme en recreatie zijn kwaliteit, professionaliteit, innovatie en samenwerking. De brancheorganisaties RECRON, HISWA Vereniging en Koninklijk Horeca Nederland, de Provincie Zuid-Holland en de Kamers van Koophandel Rotterdam, Haaglanden en Rijnland hebben de handen ineengeslagen om hier concreet invulling aan te geven met het project NORT Zuid-Holland.

NORT Zuid-Holland ondersteunt de recreatie-, watersport- en horecabranche in Zuid-Holland door de inzet van drie consulenten. Inhoud en doelen van het project sluiten volledig aan bij de Agenda Vrije Tijd 2006-2010. Het project NORT Zuid-Holland is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland en de Kamers van Koophandel Rotterdam, Haaglanden en Rijnland. Het project kent een looptijd tot eind 2010. Meer informatie op: www.nortzuidholland.nl.

---

Noot voor de redactie -