Gemeente Tilburg

11-7-2007
Moedercentrum de Ketting krijgt "tweede huis" in Jeruzalem

Na de zomervakantie start Moedercentrum de Ketting een tweede vestiging, in de Sallandstraat in de wijk Jeruzalem. De gemeente Tilburg heeft hiervoor
20.000 subsidie verleend. Woningcorporatie TIWOS heeft een woning ter beschikking gesteld.

Wethouder Moorman is blij met de komst van het moedercentrum: "De Ketting is een aanwinst voor Jeruzalem. De drempel om er binnen te lopen is laag en de geboden activiteiten kunnen ook vrouwen hier verder helpen. Dit biedt ook houvast in een tijd dat de wijk op de schop gaat."

Moedercentrum de Ketting is tot nu toe alleen gevestigd in de wijk Groenewoud. Dat centrum is dagelijks geopend, zodat vrouwen er vrij kunnen binnenlopen om elkaar te ontmoeten of vragen te stellen. Verder worden er activiteiten en cursussen georganiseerd. Het bestaande centrum wordt vooral veel gebruikt door vrouwen uit Tilburg Zuid. Informatie over De Ketting is ook te vinden op www.mcdeketting.nl.

Ook in Tilburg Noord bestaat behoefte aan een soortgelijk centrum. Groepen vrouwen komen nu nog bij elkaar in wijkcentrum de Ypelaer. Wonen Breburg is bereid om desgewenst een woning beschikbaar te stellen, zodat vrouwen een eigen centrum hebben. Het college heeft 10.000 gereserveerd voor een nog nader uit te werken vrouwencentrum in Stokhasselt.