Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 11-07-07

TILBURG, 11 juli 2007

Politie houdt Dongenaar aan voor belediging

TILBURG De politie heeft gisteravond rond de klok van 20.30 uur op de Spoorlaan een 36 jarige man uit Dongen aangehouden voor belediging. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, gedroeg zich bij het Centraal Station baldadig. De politie werd gealarmeerd nadat hij diverse flesjes bier kapot gooide en passanten bedreigden. Ter plaatse troffen de agenten de overlastgevende man aan. Bij het zien van de politie kon hij het niet laten hen te beledigen.

Tilburger aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft gisteravond om 20.30 uur in een woning in de wijk Oerle een 30 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 21 jarige ex-vriendin te hebben mishandeld. Het slachtoffer verklaarde dat de verdachte bij haar aan de deur gekomen was om enkele goederen op te halen. Aan de deur ontstond er een conflict waarbij de verdachte de vrouw in het gezicht sloeg. Op het bureau legde de man een ontkennende verklaring af.

Kort na de aanhouding vernielden de ouders van het slachtoffer, een 63 jarige vrouw en haar 54 jarige man een raam van de woning in de wijk Oerle. De politie stelde een onderzoek in en trof het tweetal rond 20.30 uur aan op de Dr. Deelenlaan in Tilburg. Op het bureau legden zij een bekennende verklaring af. De aanleiding tot de vernieling ligt in de relationele sfeer.

Politie arresteert tilburger voor bedreiging

TILBURG Agenten hebben gisteravond rond de klok van 23.15 uur op het perron van het Centraal Station aan de Spoorlaan een 23 jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging. Het slachtoffer, een 36 jarige treinconducteur deed hiervan aangifte. Op het bureau legde de verdachte een ontkennende verklaring af.

De politie werd gealarmeerd nadat enkele conducteurs getuigen waren van een mondelinge bedreiging van een reiziger. De man had op het perron een conflict met een andere reiziger. Toen de conducteurs bemiddelend op wilde treden en de verdachte naar zijn treinkaartje vroegen, pakte hij uit een van zijn binnenzakken een deel van een wandelstok. Daarnaast bedreigde hij het slachtoffer woordelijk met de dood.

Politie houdt Tilburgers aan voor heling / diefstal auto

TILBURG De politie heeft kort na middernacht in de JP Coenstraat twee Tilburgers van 16 en 19 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal of heling van een personenauto. Op het bureau legde het tweetal een ontkennende verklaring af.

Agenten stelden op de Ringbaan Oost een controle in en gaven de bestuurder van een Audi op de Ringbaan Oost een stopteken, nadat ze geconstateerd hadden dat de auto een defecte verlichting had. Direct nadat de auto gestopt was vluchtten de twee inzittenden te voet weg. Na een korte achtervolging lukte het de agenten het tweetal in de JP Coenstraat aan te houden. De auto bleek van diefstal afkomstig te zijn.

Politie pakt op heterdaad woninginbreker

TILBURG Agenten hebben vanmorgen rond 02.30 uur in de Zouavenlaan een 22 jarige inwoner uit Loon op Zand aangehouden. De man wordt verdacht van een woninginbraak. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

De politie stelde een onderzoek in nadat een getuige gemeld had dat er ingebroken zou worden in een woning in de Zouavenlaan. Agenten zetten ter plaatse het woonblok dicht en stelden een controle in. Uit een van de woningen zagen de agenten via een vernield raam een man naar buiten komen met een TFT-scherm onder zijn arm. Bij het zien van de politie rende de verdachte weg. In een nabijgelegen steeg lukte het de politie de man aan te houden.

Tilburgers gearresteerd voor diefstal aanhangwagen

TILBURG De politie heeft vanmorgen tegen 05.00 uur op zowel het Antoine Artsplein als de Sportweg twee Tilburgers van 47 en 49 jaar aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht eerder die nacht een aanhangwagen te hebben ontvreemd in de Eisenhowerstraat in Tilburg. De 49 jarige verdachte legde een bekennende verklaring af.

En oplettende getuige meldde de politie dat hij gezien had dat een auto met aanhangwagen de Ringbaan West overstak terwijl een man op de dissel tussen de auto en aanhangwagen stond. Agenten stelden direct een onderzoek in en troffen de auto met aanhangwagen aan op

het Antoine Artsplein. De 47 jarige verdachte, die op dat moment nog steeds tussen de auto en aanhangwagen op de dissel stond werd aangehouden. De bestuurder van de auto gaf bij het zien van de agenten gas en reed weg. Korte tijd later lukte het de politie ook hem aan te houden op de Sportweg. De eigenaar, een 51 jarige Tilburger kreeg zijn ontvreemde aanhangwagen korte tijd later ongeschonden terug. De antidiefstalkap had ervoor gezorgd dat de aanhangwagen niet deugdelijk aangekoppeld kon worden aan de trekhaak van de auto.

Politie houdt huishoudelijke hulp aan voor diefstal

TILBURG De politie heeft vanmorgen kort na 06.00 uur in een woning in de wijk Groenewoud een 33 jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Ze wordt ervan verdacht meerdere keren diefstal te hebben gepleegd. Dit gebeurde terwijl ze als hulp in de huishouding het interieur van een woning in de wijk Loven. De 33 jarige bewoner deed hiervan aangifte. De vrouw legde op het bureau een bekennende verklaring af. Buiten sieraden en kleding miste de aangever ook geld uit de spaarpotten van de kinderen.

Politie arresteert Tilburger voor diefstal auto

OISTERWIJK De politie heeft vanmorgen rond 07.30 uur op de Kerkhovensestraat een 34 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van een personenauto. Op het bureau wenste hij niets te verklaren. Hij is in verzekering gesteld.

Agenten troffen op een parkeerplaats op de Boxtelsebaan een personenauto aan met één inzittende. Eerder hadden de agenten de melding gekregen van een mogelijke onwelwording van deze bestuurder. De politie stelde een onderzoek in. Bij het zien van de agenten reed de auto weg. Korte tijd later stopte de man op de Haarenseweg. Toen de agenten op hem afliepen, gaf de verdachte opnieuw gas en reed met hoge snelheid weg. Tijdens de achtervolging vernam de politie dat de auto waarin de man reed gesignaleerd stond. De rit leidde via Haaren richting Boxtel, via Boxtel richting Esch en via Esch terug naar Oisterwijk. Op de Bedrijfsweg in Oisterwijk zette de verdachte de auto aan de kant en rende weg richting een nabijgelegen woonwijk. De politie sloot de wijk af en stelde een onderzoek in. Het lukte politiehond Ryu de verdachte korte tijd later op een erf te traceren waarna hij kon worden aangehouden..

Auteur: Desiree Brabers