Gemeente Breda

Krachtige impuls voor nieuw station Breda

Vanmiddag hebben VROM-minister Cramer en minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat hun handtekening gezet onder een beschikking waarmee zij subsidiegelden beschikbaar stellen voor de bouw van een OV- terminal in de vijf NSP-gemeenten.

Burgemeester van der Velden heeft vandaag de overeenkomst bijdrage NS voor commerciële voorzieningen in stations van de Nieuwe Sleutelprojecten (NSP) ondertekend. Een overeenkomst waarmee De Nederlandse Spoorwegen ruim 135 miljoen euro investeert in de ontwikkeling van vijf grote treinstations in Arnhem, Breda, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Breda is blij met dit teken van vertrouwen.

De ministers Cramer van VROM en Eurlings van Verkeer en Waterstaat hebben gezamenlijk met de bestuursvoorzitters van NS en Prorail, de heren Meerstadt en Klerk en de (loco)burgemeesters van deze vijf steden de overeenkomst ondertekend. Samen met het Rijk heeft de NS het initiatief genomen om een krachtige impuls te geven aan de 5 grote projecten, waarbij de bijdrage vanuit het ministerie van VROM met name bestemd voor de kwaliteit van de stations. Vanuit Verkeer en Waterstaat is het bedoeld voor mobiliteit en veiligheid.

In alle steden wordt hard gewerkt aan de voorbereiding en realisatie van grote stationsontwikkelingen. Het Definitief Ontwerp voor hun nieuwe station hebben zij dan ook zo goed als gereed. Tijdens de bijeenkomst van vandaag is een publiekstentoonstelling geopend over de stationsprojecten, die gaat reizen langs de NSP-gemeenten. Van 1 tot en met 24 augustus is hij voor het eerst voor het publiek te zien in de hal van station Utrecht Centraal.

Breda, 11 juli 2007