Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jarig Newway ondersteunt Wereldwinkels en Fair Trade Shops met gratis retailsoftware

Newway viert twintigjarig bestaan met duwtje in de rug van eerlijke handel -

Partners ATC en RDS doen mee

Venlo, 11 juli 2007 - Newway, producent van BlueRetail en een van de marktleiders op het gebied van retailsoftware in Nederland, bestaat op 10 juli 2007 twintig jaar. Om zijn verjaardag te vieren, stelt de leverancier zijn retailsoftware een jaar lang gratis ter beschikking aan de in totaal bijna 400 Wereldwinkels en Fair Trade Shops in Nederland. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Newway-partners ATC en RDS.

De Wereldwinkels en Fair Trade Shops kunnen een jaar lang kosteloos licenties aanschaffen voor een complete, speciaal op de behoeften van de Wereldwinkels en Fair Trade Shops afgestemde oplossing voor retailautomatisering. Hiermee zijn de winkels niet alleen in staat om de kassaprocessen volledig geautomatiseerd en gestroomlijnd te laten verlopen, maar ook de administratieve verwerking van gegevens door FaiRSupport. Dit is de stichting die de winkelformules van de Wereldwinkels en Fair Trade Shops beheert. De software wordt geleverd door partners ATC en RDS. Beide partners vullen deze voor een lage prijs aan met de benodigde diensten, hardware en een onderhoudscontract.

Foto:
Tekstvak: Newways ondersteuning aan FaiRSupport wordt ge

"Afgelopen jaar heeft het Hoofdbedrijfschap Detailhandel een onderzoek gedaan getiteld 'Sturen op cijfers Wereldwinkels'. Hierin is specifiek gekeken naar de voordelen die de Wereldwinkels zouden kunnen behalen bij een optimale inzet van BlueRetail binnen de hele formule. Daaruit is gebleken dat ook de Wereldwinkels beter kunnen draaien met onze software. De Wereldwinkels en Fair Trade Shops hebben duidelijk behoefte aan goede automatisering, maar beschikken niet over het geld dat daarvoor nodig is", zegt Tom Scharis, marketing manager van Newway. "Daarom leek het ons een mooi gebaar om deze winkels ter gelegenheid van ons twintigjarig bestaan de mogelijkheid te bieden om gratis van onze software gebruik te maken. Zo geven we de eerlijke handel een duwtje in de rug."

"Retailautomatisering is een onontbeerlijk hulpmiddel om ons doel te bereiken: omzetverhoging voor de producenten in Afrika, Aziė en Zuid-Amerika. Met goede marktgerichte informatie kunnen de Wereldwinkels en Fair Trade Shops hun assortiment producten beter toespitsen op de wensen van de consument. Zo verkopen we meer en dat komt de producenten ten goede. Tot op heden was de stap naar retailautomatisering groot, omdat iedere uitgave zorgvuldig moest worden afgewogen. Nu Newway aanbiedt om zijn twintigjarig bestaan te vieren met deze handreiking aan de wereldwinkeliers, komt ons doel een grote stap dichterbij!", aldus Lieke Vogels directeur van FaiRSupport.

Over FaiRSupport

FaiRSupport is een stichting opgericht door Fair Trade Original en de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. Vanaf 1 januari 2007 beheert deze organisatie twee winkelformules: de Fair Trade Shops en de Wereldwinkels. Er zijn bijna 400 Wereldwinkels en Fair Trade Shops in Nederland. FaiRSupport verleent beide winkelformules diverse diensten op het gebied van winkelexploitatie waaronder centrale inkoop voor de shops, landelijke marketing, advies en begeleiding op diverse onderwerpen en scholing. Het assortiment producten is ingekocht onder criteria voor fairtrade, voedselproducten hebben het Max Havelaar-keurmerk. De nieuwe organisatie stelt zich tot doel een omzetstijging te realiseren van 33% in de komende vijf jaar. Dat betekent een omzet van 40 miljoen euro in 2011. De huidige omzet bedraagt 30 miljoen.

Over Newway

Newway, dat in juli 2007 twintig jaar bestaat, is producent van BlueRetail en een van de marktleiders op het gebied van retailsoftware in Nederland. Newway houdt zich als kenniscentrum sinds de start in 1987 bezig met het ontwerp en de implementatie van gespecialiseerde software voor retailers. Alleen al in Nederland maken 3.500 winkelbedrijven in ongeveer 40 verschillende branches gebruik van Newway-oplossingen. Ook retailorganisaties in onder andere Belgiƫ, Duitsland, Portugal, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Spanje behoren tot de klanten. Kijk voor meer informatie op www.newway.nl.

Contactgegevens:

Newway

Tom Scharis

Tel. +31 (0)77 - 3237812

marketing@newway.nl

The Communication Force

Caroline Breure

Tel. +31 (0)23 - 5656850

carolineb@communicationforce.com