Persberichten stad Utrecht, 08.50 uur

Utrecht, 11-07-2007

Fietsdief aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een minderjarige jongen aangehouden omdat hij en fiets had weggenomen.

Een 53-jarige Utrechter had zijn fiets voor zijn woning aan de Larixstraat neergezet. Toen de man na enige tijd terug kwam was zijn fiets weg. Door getuigen werd aangegeven wie mogelijk verantwoordelijk was voor de diefstal. De Utrechter ging naar het opgegeven adres en trof zijn fiets in de tuin van de woning aan. De politie werd gewaarschuwd en kwam naar de woning. Uiteindelijk moest een 15-jarige jongen uit Utrecht zich s avond op het bureau melden. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten. De jongens werd later op de avond weer in vrijheid gesteld. De eigenaar kreeg zijn fiets weer terug.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie twee minderjarige meisjes aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 15.45 uur dat twee meisjes zich verdacht gedroegen. De meisjes werden op de roltrap van de winkel aangehouden en gecontroleerd. Het tweetal 14 en 16 jaar beiden uit Huizen -

had vijf spijkerbroeken weggenomen en de beveiligingslabels verwijderd. Beiden meisjes werden voor verhoor door de politie meegenomen naar het bureau.

Joyrijders aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie met behulp van een politiehelikopter twee personen aangehouden voor joyriding in een auto.

Tijdens de surveillance zag een agent ter hoogte van de Leidseveertunnel een bestuurder door het rode verkeerslicht rijden. De bestuurder werd door middel van een stopteken gesommeerd zijn auto aan de kant te zetten. Dit deed de bestuurder niet en reed hard weg. De achtervolging werd ingezet. Op het Cremerplein stapten de twee inzittenden uit de vluchtauto en renden weg. Omdat de politiehelikopter in de buurt was werd gevraagd hulp te verlenen bij het zoeken naar de verdachten.

De eerste verdachte werd vanuit de lucht op de Groeneweg gespot en kon worden aangehouden. Het betrof een 15 jarige jongen uit Utrecht. Niet lang daarna werd de tweede verdachte vanuit de lucht gespot. Op de Lindostraat werd de verdachte 17 jaar uit Utrecht aangehouden.

De moeder van de 15-jarige jongen kwam later op de avond aangifte doen van joyriding van haar zoon.

Straatroof

UTRECHT In het Griftpark vond in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 juli een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Rond 00.15 uur zat een 33-jarige vrouw uit Utrecht op een bankje in het Griftpark. De vrouw had haar laptop op schoot. Plotseling werd de laptop door een tot nu toe onbekende van haar schoot gepakt en renden de verdachte weg.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Paardenveld, tel.: 0900 88 44.