Gemeente Den Haag

De Rotary Club 's-Gravenhage-Noord viert zijn veertigjarig bestaan door het geld voor de viering, 1000 euro, te schenken aan de protestantschristelijke basisschool Meester Schaberg aan de Sirtemastraat 400 (achter het Westeinde Ziekenhuis). Het bedrag is nog eens verdubbeld door een overkoepelende stichting, de Stichting Service Activiteiten, zodat er uiteindelijk 2000 euro beschikbaar is. Het geld is bedoeld voor extra leermiddelen voor het taalonderwijs, zoals boeken en lesmethoden.

De voorzitter van Rotary Club 's-Gravenhage-Noord, Tjerk van der Meer, overhandigt het geschenk donderdag 12 juli om 13:30 aan de Meester Schabergschool in het bijzijn van wethouder Henk Kool (Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie). Kool is oud-lid van de Rotary Club 's-Gravenhage Noord.

De Rotary Club onderhoudt al enkele jaren banden met de school, die circa 80 procent leerlingen van allochtone afkomst heeft. Zo is er een voorleesproject, waarbij elke week tussen de vier en zeven leden van de club kinderen van vier, vijf en zes jaar een half uurtje komen voorlezen. De ouders van vele van deze kinderen zijn hiertoe niet in staat, vanwege hun beperkte kennis van de Nederlandse taal.

Bovenop de donatie van 2000 euro hebben de Rotary Clubs 's-Gravenhage Noord, Scheveningen en Des Indes ook een vakantie van tien dagen op Vlieland beschikbaar gesteld voor vijf kinderen van de school. Het gaat om het zogeheten Vlielandkamp, een jaarlijks evenement dat nu voor de 35ste keer wordt georganiseerd door de Stichting Rotary Vlielandkamp. De stichting financiert dit kamp, voor kinderen van acht tot tien jaar die anders niet met vakantie zouden kunnen gaan, uit bijdragen van particulieren en bedrijven. De leiding bestaat uit vrijwilligers, studenten van de VU Amsterdam.

De overhandiging van het cadeau vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op het plein van de Meester Schabergschool. Er worden hapjes geserveerd uit de landen waaruit de kinderen naar Nederland zijn gekomen. Ook zullen de leerlingen stukjes opvoeren, waaruit het multiculturele karakter van de school spreekt.