Leen Paape hoogleraar Bestuurlijke Informatieverzorging aan Nyenrode

12/07/2007 09:40



Nyenrode Business Universiteit



Persbericht - Breukelen, 10 juli 2007 - Dr. L. (Leen) Paape RA RO CIA (1956) wordt met ingang van 1 september 2007 benoemd tot hoogleraar Bestuurlijke Informatieverzorging aan de Nyenrode Business Universiteit. Paape is afkomstig van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Met deze benoeming maken Nyenrode en de NIVRA-Nyenrode School of Accountancy & Controlling hun gezamenlijke ambitie waar om een verdere uitbreiding van de onderwijs- en onderzoekscapaciteit op dit vakgebied te verwezenlijken. Paape blijft tevens verbonden aan Protivity Indepent Risk Consulting.

Prof.dr. Bert de Groot, Rector Magnificus en Dean van Nyenrode: "Paape heeft zich op het terrein van bestuurlijke informatieverzorging en corporate governance zowel academisch als in de praktijk krachtig bewezen. De benoeming van professor Paape onderstreept het belang dat de Nyenrode Business Universiteit hecht aan de combinatie van praktijk en wetenschap."

Prof.dr.mr. Marcel Pheijffer RA, directeur NIVRA-Nyenrode: "De benoeming van Paape past in onze ambitie om de onderwijs- en onderzoekscapaciteit op het terrein van accountancy en controlling verder te verstevigen. Leen Paape vervult een actieve rol in diverse vaktechnische commissies."

Over Leen Paape
Leen Paape studeerde aan de Koninklijke Militaire Academie, waarna hij de accountantsopleiding van het NIVRA heeft voltooid. Hij is gepromoveerd op het onderwerp 'Corporate Governance: The impact on Role, Position, and Scope of Services of Internal Auditing'. Paape heeft sinds 1988 onderwijs verzorgd op het vakgebied van de Bestuurlijke Informatieverzorging aan de Erasmus Universiteit, laatstelijk als wetenschappelijk hoofddocent en Program Director. Het hoofddocentschap zal met de benoeming aan de Nyenrode Business Universiteit vervallen, terwijl de rol van Program Director wordt afgebouwd. Paape combineert zijn hoogleraarschap met de functie van Executive Director binnen Protivity Indepent Risk Consulting. Eerder was hij partner binnen PricewaterhouseCoopers Advisory NV. Leen Paape heeft een groot aantal nationale en internationale publicaties op zijn naam staan.

Over NIVRA-Nyenrode School of Accountancy & Controlling
De NIVRA-Nyenrode School of Accountancy & Controlling is het opleidingsinstituut waarin de krachten van het Koninklijk NIVRA en de Nyenrode Business Universiteit zijn gebundeld. NIVRA-Nyenrode is gespecialiseerd in deeltijdopleidingen op het gebied van accountancy en controlling en kent een lange opleidingsgeschiedenis, waarbij een hechte band met het bedrijfsleven en een rechtstreekse koppeling tussen theorie en praktijk centraal staan.

Zie voor meer informatie www.nivra-nyenrode.nl

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op leidende functies in een internationale omgeving. Daarbij wordt grote waarde gehecht aan maatschappelijk bewustzijn en duurzaam ondernemerschap. Nyenrode verzorgt executive programma's voor het ambitieuze MKB en beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen. Executive Education op Nyenrode richt zich op de individuele ontwikkeling van managers en professionals in de verschillende fases van hun carrière, maar ook op de ontwikkeling en competenties van de organisatie. Naast doelgroep specifieke programma's verzorgt Nyenrode tevens maatwerkopleidingen voor het bedrijfsleven. Nyenrode Executive Certificate Programs bieden organisaties de mogelijkheid om, in samenwerking met Nyenrode, hun eigen Executive Education vorm te geven, die ook als MBA-specialisatie wordt geaccrediteerd. In mei 2007 werd bekend dat Nyenrode met haar open executive programma's als enige Nederlandse universiteit is opgenomen in de wereldwijde top 50 ranking voor Executive Education van de Financial Times.

De universiteit biedt daarnaast nationaal en internationaal hooggewaardeerde masteropleidingen op het gebied van de bedrijfskunde. NIVRA-Nyenrode verzorgt opleidingen op verschillende niveaus op het gebied van accountancy en controlling. Centraal in de onderwijsfilosofie van Nyenrode staat de combinatie van kennisoverdracht, praktijkervaring en ontwikkeling van sociale vaardigheden. Deze combinatie ziet de universiteit, en met haar het bedrijfsleven, als cruciaal voor het succesvol zijn in leidinggevende posities. De Nyenrode Research Group coördineert het wetenschappelijk onderzoek van de universiteit, waarbij de toepasbaarheid van dit onderzoek nauwlettend in het oog wordt gehouden.

Zie voor meer informatie www.nyenrode.nl

- EINDE BERICHT -





http://www.nyenrode.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (