Gemeente Hilversum

Bomen rooien op de Lage Naarderweg

12 juli 2007
Op maandag 18 juli a.s. begint de aannemer in opdracht van de gemeente met het rooien van een flink aantal bomen langs de Lage Naarderweg. De voorbereidende werkzaamheden, zoals het plaatsen van hekken, starten op donderdag 12 juli.

In de afgelopen weken is al een aantal bomen gekapt aan de kant van het Media Park. De nog te rooien bomen staan nu nog achter de hekken op grond van de Spoorwegen, die binnenkort in eigendom wordt overgedragen aan de gemeente.

De bomenkap is nodig voor de aanleg van een nieuwe rotonde op de Lage Naarderweg ter hoogte van de nieuwbouw van Sony. Op deze rotonde, een kopie van de rotonde bij de Sumatralaan, wordt de tweede in- en uitgang van het Media Park aangesloten. De in- en uitgang aan de Witte Kruislaan wordt gesloten (zie verder onder Pendelbus Media Park).

Een andere reden voor de bomenkap is dat bij de herinrichting van de Lage Naarderweg-Noord, die eind augustus begint, het tracé tussen de nieuwe rotonde en de kruising bij de Nieuwe Crailoseweg wordt verlegd in de richting van de spoorlijn.

Pendelbus Media Park
De herinrichting van de Lage Naarderweg maakt deel uit van het Integraal Bereikbaarheids Plan Hilversum e.o. (IBP). Met dat plan beoogt de gemeente de bereikbaarheid van Hilversum voor openbaar vervoer, auto en fiets te verbeteren. In december gaat tussen het station en het Media Park vier keer per uur een speciale pendelbus rijden. Die krijgt straks over de Naarderstraat, waar half november de rijrichting wordt omgedraaid, een snelle route naar het Media Park. Hij rijdt over de hele lengte van de Lage Naarderweg naar de Witte Kruislaan. Daar zet hij werknemers/bezoekers van de Wereldomroep en de televisietoren af en rijdt via een bussluis het Media Park op. Na een paar stops op het Media Park, rijdt de pendelbus via de rotonde Sumatralaan, de Lage Naarderweg en de Koninginneweg weer terug naar het station.

Herplant
De gemeente heeft een rooivergunning afgegeven voor 250 bomen. Door een aangepaste planning van de herinrichtingswerkzaamheden hoeven er echter ongeveer vijftig bomen minder gerooid te worden. Bij de herinrichting van de Lage Naarderweg-Noord worden ruim 100 nieuwe bomen aangeplant. Onder meer krijgt de weg een laanbeplanting tussen de Sumatralaan en de Nieuwe Crailoseweg, aan de kant van de spoorlijn.