Gemeente Schiedam


Juli

Sociaal Economische Adviesraad Schiedam van start

12 juli 2007

De gemeente Schiedam zet stevig in op het stimuleren van het ondernemersklimaat en de arbeidsmarkt. Een nieuwe stap daarbij is de Sociaal Economische Adviesraad Schiedam die onlangs is samengesteld en van start gegaan. De adviesraad werkt aan het behouden en verkrijgen van draagvlak voor de uitvoering van het Lokaal Sociaal Akkoord en kan het college en de gemeenteraad gevraagd of ongevraagd adviseren over onderwerpen die de Schiedamse economie betreffen.

Gedurende de looptijd van het Lokaal Sociaal Akkoord (2006-2010) zal de adviesraad een lange termijnvisie over economie en werkgelegenheid in Schiedam opstellen. Tevens bewaakt de adviesraad de uitvoering van het Lokaal Sociaal Akkoord en kan de adviesraad in overleg treden met de leden van het college.

De Sociaal Economische Adviesraad Schiedam bestaat uit voorzitter Thom van der Boon (voorzitter ondernemersvereniging Vijfsluizen) en de leden Hans Bergers (voorzitter ondernemersvereniging s-Gravelandsepolder), Siep Adolfs (voorzitter ondernemersvereniging Nieuw Mathenesse), Chris Coppens (voorzitter Centrummanagement), Gert Kant (voorzitter college van bestuur HollandAccent Onderwijsgroep), Gerrit-Jan van Zoelen (voorzitter raad van bestuur Vlietland Ziekenhuis), Kees Marges en Saskia Vogelaar (Kamer van Koophandel) en Eric Zwennis (werknemersorganisatie CNV). Christine Bruijn van de gemeente Schiedam is secretaris. Er wordt nog gezocht naar een tweede vertegenwoordiger van de werknemers.

In het Lokaal Sociaal Akkoord staan de afspraken die de gemeente Schiedam, werkgevers en maatschappelijke instellingen hebben gemaakt ter stimulering van het ondernemersklimaat en de arbeidsmarkt. Dit akkoord geldt voor de periode van het huidige College Werkprogramma, dus voor de periode van 2006 2010, en kent 3 pijlers: Arbeidsmarkt en educatie, Ruimtelijk-Planologisch en Dienstverlening aan ondernemers. De kracht van dit akkoord is dat de gemeente en werkgevers gezamenlijk gekomen zijn tot deze afspraken. Duurzame stedelijke ontwikkeling vereist een integrale benadering en zodoende een gezamenlijke aanpak van niet alleen publieke maar zeker ook private partijen.